Bli motiverad genom att börja träna i grupp

24 augusti, 2017

Företaget Runacademy grundades hösten 2013 i vår huvudstad Stockholm. Idag är det över 6000 löpare som tränar med dem varje år. Allt om Löpning har tagit tempen kring deras tankar inför sensommar och kommande höst.

 

Att springa är en enkel träningsform och kan göras varsomhelst och närsomhelst, krävs enbart ett par löparskor. Men vad är fördelen med grupp? Vi frågar löparcoachen Johanna Bäcklund på Runacademy som är en av Sveriges absolut bästa löpare och har under de senaste åren kommit bland de tio bästa på alla de största loppen i Sverige.

– Du får ju vara ute i naturen och får friskluft, vem säger inte nej till det! Att träna i grupp tillsammans med andra gör att man kommer ut även när det blir mörkare och kallare då man har en tid insatt i sin kalender. Våra grupper till exempel riktar sig till alla från dig som vill komma igång med löpningen till dig som har mer erfarenhet och tränat en hel del tidigare. Vi anpassar passen efter alla nivåer och delar alltid in oss i mindre grupper efter nivå, säger Johanna till Allt om Löpning.

Att träna i grupp gör alltså att man blir peppad av andra och man motiverar sig naturligt att genomföra det man påbörjat när man befinner sig med andra. 

Runacademy fokuserar på dig och din löpning

– Om man är helt ny på löpning behöver man tänka på att ta det lugnt i början och fokusera på att få in rätt löpteknik vilket vi gör i våra löpargrupper. Att varva gång med jogg och att stegra löpningen successivt gör att det både blir roligare och du undviker eventuella skador som den nya belastningen kan ge, avslutar Johanna.

Runacademys löpargrupper finns på 49 orter runt om i Sverige och du hittar dem här!

Av Johnny Axelsson
Foto: Runacademy

Läs även: INTERVALLTRÄNING – så får du bättre kondition

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!