Kanelbullens dag

4 oktober, 2018

Idag är det kanelbullens dag.  Woohoo!!

Jag tror inte att min inställning till dessa dagar är direkt hemlig sedan innan men här kommer en snabb genomgång.

Jävla trams.

Handeln går i front för att alla ska köpa en bulle och lyckas som vanligt med det.
Folk lurar sig själva med "Jag tar väl en bulle, det är ju trots allt kanelbullens dag. Chokladkakan jag åt igår har jag dåligt samvete för men nu står det ju till och med i kalendern att man FÅR äta bulle"
På riktigt.

Här är en hemlis: kanelbullar är lika onyttigt oavsett om det är 4 oktober eller 14 april. Men det är ganska gott ibland.

Kan vi komma överens om att äta fikabröd för ATT vi vill och NÄR vi vill istället för vilken dag det är?

Med det sagt...

Jag började min bulldag med höstens första löpning ihop med min hund, allmänt känd som norra Europas lataste Ridgeback. Så vinklade jag in lite löpning i dagens blogg också ;)


Kanelbullens dag har faktiskt en speciell plats hos mig. Men av en annan anledning än de flesta.

Jag har arbetat inom handikappomsorgen sedan jag tog studenten. En kille som jag sprang på redan under gymnasiepraktiken (vi pratat alltså typ 17-18 år sen) har, och kommer alltid ha, påverkat mig mer än nån annan jag jobbat med. Han var nog nybliven tonåring då och våra vägar möttes därefter i olika konstellationer under nästan 14 år.

En av de underbaraste personer man kan tänka sig men med en hel bok egenheter som samtidigt gjorde honom till i perioder en av de absolut jobbigaste människor jag nånsin stött på.

En sån person som fastnar. Som följer med hem långt efter att man lämnat honom för dagen. 

För honom var, ÄR,  4e oktober en av årets viktigaste dagar, jag tror det var likställt med julafton, födelsedag eller påsk.
Så snart semestern var slut kunde han vissa dagar informera flera gånger  om hur länge det var kvar, vem jag hängde med på jobbet förra årets kanelbulledag och även vilket år jag sist var med honom om det nu inte var i fjol.
Och vem som köpte bullarna på fritids för 10 år sedan.

Det här är din dag.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!