Nytt liv (!)

13 oktober, 2018

De två senaste veckorna har jag arbetat igen efter att ha varit hemma sedan 15 juni. Det går mycket lättare att komma upp på morgonen än vad jag trodde. Jag har fått en visstidsanställning i ca 4 månader och det känns helt ok även om det innebär att jag veckopendlar! Tre timmars resväg, enkel väg, är för mycket även för mig för att köra samma dag. När jag dagpendlade till Uppsala tog det 4 t 20 min varje dag men då åkte jag tåg och då kan du ju arbeta. Samtidigt gick jag på rektorsutbildningen och hade en hel del att läsa så det var ett plus att ha en lång resväg.

Ett nytt arbete i en ny stad innebär att det blir lite si och så med träningen till en början. Jag har inte lyckats hitta någon bra slinga att springa. Det har inte blivit någon löptur alls de senaste två veckorna. Förra helgen när jag var hemma var vikt åt 40-årsjubileumet för min karateförening. Träning i dagarna två med fest på kvällen. Då hinner du inte med någon löptur.

Idag, lördag, hann jag med ett besök på gymmet och en långpromenad i den vackra omgivningen med brittsommarvärmen. Helt underbart. Imorgon är en lång löptur inplanerad. Minst två timmar i Hemlingby. Det blir kanske löpning varvat med gång men vad gör väl det. Det ska bli sommarvärme imorgon också. 20 grader varmt i mitten på oktober! Jag vet inte om jag ska vara glad eller orolig över värmeböljan.

Nästa veckas uppdrag blir att försöka hitta en lämplig runda att springa i Katrineholm under veckorna. Det går ju inte i längden att träna som en tok på lördag och söndag och enbart arbeta under veckorna. Så vill jag inte att mitt nya liv ska gestalta sig.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!