Vi som springer på julafton...

26 december, 2018

På Facebook finns det arrangemang som heter Vi som springer på julafton/nyårsafton och jag är en sådan, d v s en som springer på både julafton och nyårsafton (och nyårsdagen:)

I år var det en vit jul då det var en hel del snö i mina hemtrakter. På julafton var det inte bara mycket snö, det var kallt också. Minus 10 grader. Jag tycker om att springa på vintern och underlaget stör mig inte. Jag har svårare för att gå än att springa på vintern. Varför det är så vet jag inte. I år blev det ett kortare pass i Boulognerskogen, vår vackra stadspark i Gävle. Det var en hel del människor ute och det som gjorde det extra roligt var att flera av dem hejade och sa att jag var duktig som var ute och sprang och sen önskade de God jul. Roligt och upplyftande. Vi borde göra så oftare. Heja på dem som gör något och önska en bra dag eller något annat.

Nu är det några dagar till nyårsafton och det bör bli några fler löppass innan dess. Jag har två veckors ledighet innan jag måste veckopendla igen. Nu är det bara fyra veckor kvar av det uppdraget och sen blir jag arbetssökande igen. Det är lite tråkigt att inte veta vad jag ska göra i februari men något blir det nog. Förhoppningsvis blir det något på hemmaplan så träningen kan fungera lite bättre. Jag kan ju inte ta med mig mitt gym till en annan stad och att ha två gymkort är inte aktuellt. Löpträningen har inte blivit en rutin i veckorna när jag bor på annan ort utan nästan all träning ska ske på helgerna och då är det så mycket annat också som ska göras eller som jag vill göra.

Nu är det snart nytt år och då är det dags att sammanfatta året som varit och drömma/planer för året som kommer. Min son frågade på julaftonen om vilka mål jag har 2019 och några har jag men det är kanske dags att börja fundera över hur jag ska nå dem och prioritera vilka mål jag har.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!