Vilken lyx!!!

13 februari, 2019

Idag har jag haft förmånen att kunna ta mitt långpass mitt på dagen i ett strålande Gävle. Solen sken och det var ca 5 grader varmt. Snacka om lyx att kunna göra det på dagtid. Jag är numera, kanske enbart tillfälligt, hemma på heltid. (Ska på en anställningsintervju imorgon och om jag får det jobbet kan jag fortsätta bo hemma i min lägenhet även om det innebär en timmes pendling men vad är väl det)

Även om det idag nästan var vår i luften så har det ju inte varit det de senaste veckorna utan tvärtom. Det har varit kallt och oerhörda mängde snö har det kommit. Men även här tycker jag att det känns lite lyxigt. Det hade snöat i flera dagar men nog var löpspåren plogande även om de inte var sandade. Jag vill inte klaga på snöröjningen när det är helt ok att springa på samma spår hela året om. I mitt fall genom Boulognerskogen och sen runt högskolan/I 14.

Det är inte enbart löpning som sker på dagtid numera utan även passen på gymmet kan ske på morgonen/förmiddagen och jag kan konstatera att januarirusningen verkar vara över. Det brukar ju skojas om att många ger nyårslöften om att börja träna och sen är gymmen överfyllda i januari för att sen tömmas ju längre tiden går. Nu kunde jag inte träna på mitt gym i januari då jag arbetade på annan ort men nu verkar det som om alla redan slutat. Jag har lyxen att kunna välja dag och tid och jag kan konstatera att det är olika typer av människor vid olika tider på dygnet. Det är lite roligt att kunna välja om jag vill träna med många, träna med de som verkar har tränat i många år och de som är nybörjare eller de som helst vill synas men inte träna så hårt.

Jag har också lyxen eller möjligheten att ställa väckarklockan när jag vill så nu är jag lite nervös inför morgondagen då jag måste kliva upp 06.45 (mitt i natten för mig just nu). Jag håller tummarna för mig själv imorgon, för att jag ska vakna av väckarklockan, hitta då det är i en annan stad samt att jag och den eventuellt nya arbetsgivaren ska fatta tycke för varandra.

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!