Dessa hundägare!!!

21 oktober, 2019

Jag vet att det kan räknas som att svära i kyrkan när jag skriver att jag har problem med hundägare som har sina kära telingar lösa. Som hundrädd löpare är det fruktansvärt och det värsta är när dessa säger att hunden bara vill hälsa och att den är snäll. Som om jag bryr mig om det. Jag vill inte hälsa på hundar som är lösa och som jag inte känner. Gärna hundar i koppel men fan inte lösa hundar som kommer springandes emot mig. Det verkar enbart finnas snälla hundar i världen. Som aldrig gör någonting, allt enligt deras ägare. Nä, men någon gång ska vara den första och du kan aldrig som hundägare garantera att din hund inte kommer fram och hälsar.

De som inte är hundrädd eller de som har sin hund lös kan nog inte riktigt förstå hur det är när kroppen direkt går in i ett akut försvarsläge. Pulsen ökar, benen skakar och du tror nästan att du ska dö och det allt för "din snälla hund" och det som du tror är din rätt att ha den lös. Det enda fördelen med dessa  möten är att jag på ren adrenalinkick springar så oerhört mycket fortare än i vanliga fall.

Jag springer i ett friluftsområde och det är ca 30 procent av hundägarna som har sina hundar lösa. De flesta kopplar dem när du säger åt dem men en del gör inte det och då vet jag snart inte vad jag gör längre. De är oerhört korkade svar du kan få när du ber dem koppla hunden. Ett tag var jag så trött på dem för jag blev trött på mig själv också när man måste argumentera med hundägare som inte begriper att de ska koppla hunden att jag avstod från att löpträna och så kan det ju inte få vara. Jag började tacka de hundägare som hade sina hundar kopplade. En del blev verkligen förvånade men samtidigt glada.

Jag tycker om hundar, hundar som jag känner. Jag har ju själv löptränat med dotterns hund i många år men det var en för mig känd hund som inte var lös utan kopplad när vi sprang. I somras var det en hundägare som vägrade koppla hunden med motivering att hunden aldrig gjort något och att de har rätt att vara lösa??? Och det under tidsperioden då det var koppeltvång p g a av djuren i naturen. Det värsta jag varit med om var dock när det kom en hund bakifrån när jag tränade. Han löpte helt enkelt ikapp mig. Han ville hälsa  men det ville inte jag.

Nu har jag gnällt av mig lite och det är ju inte hundar eller hundägare i allmänhet jag har svårt för utan just dessa som vägrar koppla sina hundar när du säger åt dem. 

Nu så här i höstmörkret är det dags att plocka fram reflexerna. Glöm inte det!

 

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!