Gråtlista!!!

26 december, 2019

Vid den akningsvärda åldern 56 år har jag för första gången lyssnat på Spotify och gjort en egen lista. Dottern tröttnade på mig och mina mnp3 spelar som hon fick ladda med musik. De gick sönder lite väl ofta och det blev samma låtar varje gång. Inte för att det gjorde mig någoting då jag ibland är en vanemänniska. Men dottern ansåg mig antik. Jag är ofta en vanemänniska när det kommer till de små sakerna i livet, d v s var jag sitter på bussen, matbordet, vilken musik jag springer till o s v medan jag inte har några som helst problem med att "hoppa" när det kommer till de stora besluten. Ner kommer jag alltid och jag får se i vilket skick jag kommer ner.

Det fanns tydligen en löplista  som var färdig men dottern visade mig också hur jag gör en egen lista. Efter att ha lagt till mina favoritlåtar inser jag att det nog inte är någon löplista (vilket för övrigt inte den färdiggjorda var heller enlig mig:) utan det är nog en gråtlista!!! Många av låtarna är gamla och alla  är sådana som jag har minnen till och det gör mig lite sentimental och ibland ledsen och det är kanske inte meningen när du ska löpa. Samtidigt var det några låtar som verkligen gav mig kämparglöd som människa nu när jag hörde dem I will survive så att säga. Jag överlever allt i hela livet och löpturen så det gick riktigt bra  att springa även om det är en gråtlista.

Jag är med i gruppen som springer på alla dagar som har afton i sig, d v  s julafton, nyårsafton o s v. I år sprang jag drygt 6 kilometer i Boulognen hemma i Gävle. Det är en stadspark som är otroligt fin att springa i. Jag sprang mitt på dagen klockan 12.00 och jag har aldrig sett så många löpare vid ett och samma tillfälle så det är kanske fler i Gävle som springer på dessa dagar. På den korta tiden  jag var ute mötte jag 10 stycken och det är många det.

Nu är det snart nyårsafton och då blir det löpning igen. Nu har jag jag ett vad med mig själv att jag skall springa 101 dagar på raken så att det är  nyårsafton spelar  ingen roll för mig. Jag ska ju springa på nyårsdagen också. Idag annandagen har jag sprungit 36 dagar på raken och idag  var det intervaller och backträning. Efteråt när jag sprang hem var det på oerhört lätta ben (med gråtlistan i öronen) och det känns så roligt att jag verkar vara i sådan bra form fysiskt just nu, vid min ålder!!!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!