Under pandemin visar en färsk studie på uppsving för löpning

27 oktober, 2020

En färsk studie visar hur världen har hittat kärleken till löpning.

Enligt ASICS studie om löpning och den mentala hälsan under lockdown bland 14 000 deltagare, springer vi för att må bra fysiskt och mentalt skriver företaget i ett pressmeddelande.

● Mer än en tredjedel av de som brukar motionera rör sig mer än innan nedstängningen.

● 81% tycker att löpningen hjälper dem känna sig friskare mentalt.

● 79% tycker att löpningen hjälper dem känna sig sundare och att ha kontroll över rådande situation.

● 73% av löparna önskar fortsätta springa lika mycket som nu efter pandemin.

Det visar en studie bland 14 000 motionärer från 12 länder framtagen av ASICS. Studien visar att mer än tre fjärdedelar av alla löpare planerar att fortsätta sin träning. Mer än en tredjedel (36%) är mer aktiva nu än de var innan Covid-19 pandemin började – trots att de flesta sporter i många länder har avstannat helt på grund av reglerna kring social distans. Samtidigt visar siffror från träningsappen Runkeeper att motionärer, nybörjare till professionella, tar fler steg än vanligt och oftare än vanligt. I april 2020 ökade antal registrerade steg i Sverige med 151% jämfört med förra året. Något som kan jämföras med 44% ökning i resten av världen. 

Undersökningen visade också på detta

En uppgång globalt där 62% fler personer går ut och springer varje vecka.  Undersökningen visar också att en majoritet av alla som är ute och rör på sig inte gör det enbart för sin fysiska hälsa utan även för den psykiska hälsan. Två tredjedelar (67%) säger att träning hjälper dem att ta hand om sin mentala hälsa när de utsätts för utmanande situationer som den vi är i just nu, medan åtta av tio (79%) löpare säger att genom att vara aktiva känner de sig mentalt friskare och mer i kontroll. En liknande siffra (81%) säger att löpning spelar en nyckelroll för deras mentala hälsa.

Intressant siffra  - de som nyss börjat springa mitt i pandemin

Uppemot tre fjärdedelar av alla löpare (73%) säger att de kommer fortsätta springa lika mycket efter Covid-19 pandemin och sju tiondelar (70%) av de som tränar regelbundet har bestämt sig för att bibehålla samma mängd träning och rörelse som nu. Kanske den mest intressanta siffran är den bland de som precis börjat springa när Covid-19 började. Här säger två tredjedelar (62%) att de kommer fortsätta springa även i framtiden.

Av: Allt om Löpning
Foto: Pexels

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

covid19löpningUndersökning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!