LCHF-loppets grundare Katrin Zytomierska sparkas efter vikthets mot SATS reklammodell

12 november, 2012

Katrin Zytomierska anordna världens första LCHF-lopp som vi tidigare tog upp i en artikel. Nu har samma person efter sina uppmärksammade uttalande mot SATS reklammodell Josephine fått sparken som bloggare. Hennes uttalande fick bland annat företag som McDonalds, Lekmer, Tre och fackförbundet Unionen att bryta annonsering på sajten Finest.se där bloggen låg. Alexander Erwik, chefredaktör för sajten skriver bland annat i ett mejl till mediatidningen dagensmedia.se:
"Efter den senaste tidens händelseutveckling kring Katrin Zytomierskas uppmärksammade SATS-inlägg väljer vi på finest.se att avsluta samarbetet med Katrin och säga upp hennes avtal som bloggare hos oss. Vi har den senaste veckan försökt ta in den samlade responsen och kommit fram till att detta drabbat oss på ett sådant sätt att det utgör en ohållbar situation. Många av våra kunder och samarbetspartners, om vilka vi självklart värnar, har reagerat starkt. Detta är självfallet något som vi som företag måste ta till oss. Det som borde anses vara Katrins subjektiva åsikter har istället blivit representativt för vad alla andra som omfattas av finest står för. Vi vill än en gång understryka att vi inte står bakom Katrins åsikter eller det kroppsideal hon förmedlar. Däremot har vi stått bakom hennes rätt att uttrycka sina åsikter."

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

Katrin ZytomierskaSATS

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!