Blondinbella löptränar gärna mellan sina jobbmöten

1 juni, 2017

Isabella "Blondinbella" Löwengrip säger bestämt när det kommer till kosten: ”Dieter eller att utesluta saker är inget för mig.”

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har fått några frågor av Allt om Löpning och den unga entreprenören, bloggerskan och författaren berättar om sin träning i vardagen och framförallt löpning som hjälper henne i vardagsstressen. Många unga i dag har svårt i ett stressigt samhälle att även hinna med att ta hand om sig själv träningsmässigt. Isabella menar att om man bara vill så finns det tid för egenträning och om bland annat gymkedjor skulle ge unga större chans att testa allt utbud, skulle vi få fler som började träna regelbundet och på så sätt också hitta till löpningen.

Berätta på vilka sätt du tränar i dag förutom löpning?
– Jag har alltid gillat styrketräning med fria vikter och så skidåkning på vintern, tyvärr inte lika ofta som jag skulle vilja!

Vad ger träningen dig som människa?
– Jag är ju en person med många bollar i luften och träningen får mig att komma ner i varv, hitta fokus och få ett bättre tålamod. Dessutom har jag en oändlig energimängd i kroppen så jag behöver aktivera mig minst en timma om dagen för att bli lugn på kvällen.

VIDEO: Tiden är knapp men att ge sig ut på en joggingtur är både lättillgängligt och effektivt. Men springer du rätt?

I Sverige har det sedan en tid varit löparboom, hur ska vi göra för att få ännu fler unga tjejer och killar i landet att börja träna och må bättre tycker du?
– Mer träningsinspiration och fler möjligheter att få testa att träna. För vi alla vet att hur jobbigt det än är att ta sig ut eller gå till gymmet, så älskar man känslan efteråt. Får vi unga chansen att känna den känslan ordentligt är de definitivt fast sen, säger Blondinbella.

Du själv verkar ju arbeta mycket vilket i sin tur troligtvis då resulterar i en full kalender varje vecka. När tar du dig tid till att ta en löprunda eller annan träning?

– Visserligen arbetar jag mycket men å andra sidan är jag egen företagare och bestämmer själv över min tid. Löparskorna kommer på helst tidigt på morgonen eller en stund på eftermiddagen mellan alla möten, det är skönt med en fysisk paus. Dessutom är ju löpning den träningsform som tar minst tid, jämfört med allt annat. Man hinner om man vill.

Läs även: JESSICA ALMENÄS: "Jag tror att i princip vem som helst kan springa ett maraton" 


Vart springer du helst i Stockholm och hur lägger du upp ditt pass?
– 
Jag springer mest inomhus nu, dels för att jag reser rätt mycket när jag föreläser och sover på annan ort, därför blir hotellets gym och löpband min bästa vän. Annars gillar jag Kungsholmen runt, den sträckan är precis lagom, säger Blondinbella till Allt om Löpning.

Hur viktigt är det för dig som person att hålla dig i form och hur och när fick du upp intresset för löpning?

– Det är viktigt för mig att ha balans i livet och där kommer träningen in. Att känna mig fokuserad och stark. Jag började springa för ett år sedan, så inte så länge! När jag var yngre var det kampsport, ju-jutsu som gällde.

Kosten är ju en viktig del för alla. Hur ser en vanlig frukost, lunch och middag ut i Isabellas liv en dag du även planerar att träna?


­– Jag är ju en brödälskare så till frukost blir det två skivor surdegsbröd med ost och skinka eller en tallrik havregrynsgröt. Och så en kopp kaffe och färskpressad juice. Frukosten är nog höjdpunkten på dagen och äter den gärna i en timma varje dag. Lunch är ofta jobb för mig och sker på någon lunchrestaurang i stan, köttbullar är väl något som slinker ner rätt ofta. Väl hemma så är det är inte ovanligt att det väntar en gryta med högrev som har kokat i två-tre timmar när jag kommer hem, det är lyx. Jag är en person som gillar husmanskost. Dieter eller att utesluta saker är inget för mig, säger Isabella Löwengrip.
 


Uppe till höger ser ni Blondinbellas fem i topp-låtar i en playlist från Spotify att ha i lurarna - just för att man ska springa "lite" fortare!

Läs även: Här ger löpcoachen dig svaren du ofta funderat över

Av Allt om Löpning
info@alltomlopning.se
Foto: Lina Hartman/minipixlar.se

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

bloggarebloggerskablondinbellaIsabellalöpningLöwengrip

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!