SKOTIPS VINTER: Vi har valt ut tio par vinterlöpskor

1 december, 2012

När kylan är här på riktigt kan du uppgradera skohyllan med ett par robusta trail- och vinterskor att ha på dig istället.


När vintern med is, snö och slask intar våra nordiska länder finns det möjlighet att ställa undan dina slitna sommarlöpskor några månader. Du kan istället uppgradera skohyllan med ett par robusta trail- och vinterskor. Allt om Löpning har valt ut tio par skor vi tycker passar bra för de svenska vinterförhållandena som brukar råda och för våra isiga underlag. Vinterlöpskorna passar både för dig som gillar att springa i stadsmiljö som terräng. Ett par vinterlöpskor ska tåla snö, slask och lera och dessutom har vi valt ut tio par som vi själva tycker håller ute kylan bättre än många andra. Här nedan kommer tipsen och kanske hittar du några passande för de kalla vintermånaderna!Adidas Adizero XT 4

Detta är en löparsko med lätt och mjuk ovandel i mikrofiber och med en tajt passform för bästa komfort runt hela foten. Adidas teknologi AdiPRENE+ i framfoten ger extra fart i frånskjutet och skon har en utveckling i mellanfoten som ger bättre vridstyvhet och rörelsekontroll. Den slitstarka yttersulan i gummi ger bra grepp. Skon har adiPRENE+ i framfoten som ger ett bättre frånskjut. Skon är dessutom lätt med en mjuk ovandel i mikrofiber.
Cirka pris i butik: 1.300 kronor


Salomon Speedcross 3 CS

Detta är en lätt och smidig sko byggd för löpning i terräng och vinterförhållanden. Denna modell, Speedcross 3 CS är utrustat med ett membran för vattentätt skydd och andningsfunktion och har ett kraftigt mönster för att du ska få ett så bra grepp som möjligt på blöta och moddiga stigar till isiga gator i stadsmiljö. Yttersulan på denna modell är väl anpassad för tuffa terrängförhållanden. För att undvika olyckor och slitning är tå- och hälpartier utrustade med ett extra gummiskydd.
Cirka pris i butik: 1.500 kronor


Mizuno Wave Cabrakan 4

Detta är en bra sko med vattenavvisande ovandel och ger dig ett bra grepp i terräng till snötäckta och isiga fläckar på gatan utanför din bostad. Modellen av denna Mizuno-sko har även förbättrad passformen från sin föregångare och har en teknik som ger foten en optimal passform under hela löpsteget.
Cirka pris i butik: 1.400 kronor


Brooks Adrenaline GTX

Denna sko är tillämpad för dig som verkligen gillar att springa i skogen fast det är vinter och halt. Den har även en stötdämpning som är speciell anpassad för branta nedförsbackar.
Cirka pris i butik: 1.700 kronor


New Balance 1260 v2

Modellen 1260 är en riktigt bra träningssko med mycket stötdämpning och bra stabilitet. Skon har även pronationsstöd för högsta komfort. Fungerar bra till vintern och vårt kalla klimat.
Cirka pris i butik: 1.700 kronor


Saucony Ride 5

Denna sko från Saucony och modellen Ride 5, har en extradämpning under hela foten mot tidigare bara under hälen, tack vare den nya ProGrid plattan som går från häl till tå. Det här är en klassiker för många löpare och den har 8 mm häl till tå-dropp för löpkänslan och en lättare mellanfots isättning. Passar dig som vill springa en lite lättare sko i vinter men ändå ha kontroll under fötterna.
Cirka pris i butik: 1.400 kronor


Puma Faas 250 Trail

Puma har tagit den ”vanliga” Faas 250 skon och gjort en terräng variant som passar väl till höst och vinter. Dessa är utvecklade att hjälpa dig i snäva svängar och samtidigt bibehålla kontakten med marken. Dess vattenavvisande ovandel håller dina fötter torra medan en specialdesignad terrängyttersula ökar greppet i såväl uppförs som nedförsbackarna. Dessutom fungerar de väl till löpning i stadsdel.
Cirka pris i butik: 1.100 kronor


Icebug Anima BUGrip

Anima Bugrip är en mycket lätt vinterlöparsko med suveränt grepp och härlig löpkänsla med en vikt på 313 gram (strl. 43). Anima är skon för dig som gärna springer i alla väder och inte låter dig stoppas av kyla eller halka. Dynamiska dubbar med toppar av karbidstål ger slitstarkt allroundgrepp och gör det möjligt att behålla det naturliga, avslappnade löpsteget även när det är halt. Perfekt för allt från torr asfalt till ren is!
Cirka pris i butik: 1.600 kronor


Nike Zoom Structure Triax + 16

Denna Nike-sko är väldigt attraktiv med en förstklassig dämpning, fantastisk passform och låg vikt som även ger en bra stabilitet. Ventilerande mesh med en tålig vattentät yta i ovandel som gör att dina fötter håller sig torra och varma.
Cirka pris i butik: 1.300 kronor


Asics GT 2170 GTX Trail

Dessa skor från Asics är en trailversion av de populära GT 2170. De är anpassade för vinterlöpning och har en yttersula med extra grepp och från tillverkaren GORE-TEX hittar man skydd på ovandel mot vatten och hård vind. Skon har något grövre yttersula och väger 265 gram (strl 38).
Cirka pris i butik: 1.700 kronor

Allt om Löpning
info@alltomlopning.se
Foto: Press

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

trailvinterlöpskor

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!