Jag både PW och löper men tycker att det är svårt att hitta dom rätta kläderna att springa i

21 november, 2012

Hej Elin!

Tack för din fråga. Nu när det börjar bli kallare är det bra att köra med lager-på-lager och extra viktigt med funktionsmaterial i träningskläderna. Funktionsmaterial är tillverkade i tyg som transporterar bort fukt från kroppen så att du håller dig torr under passet. Exempel på material är ull och olika syntetmaterial som till exempel polyester. Bomull å andra sidan drar åt sig fukt.
Många använder byxor och tröjor i funktionsmaterial men glömmer bort att deras underkläder och strumpor är i bomull. För att kläderna ska kunna hålla dig torr måste alla lager vara i rätt material.

Jag tycker att tights är skönast att springa i. När det blir kallare kan du antingen köpa ett par fodrade vintertights eller använda underställsbyxor under dina vanliga tights. Tanken med lager-på-lager är att luften mellan lagren värmer. Du kan dessutom ta av dig något plagg om det blir för varmt, något som är svårt om du bara har en tjock tröja. Det yttersta lagret bör vara i ett vindavvisande material som även klarar en del nederbörd. Glöm inte heller handskar och mössa eller pannband (mössa när det är minusgrader och annars pannband, tycker jag).

Två andra tips på vintern är:
5-minuters-principen – De första fem minuterna av rundan ska kännas lite kyliga. Om du är varm innan du ens har fått upp flåset är risken stor att du snart börjar svettas floder. När du powerwalkar kommer du inte upp i samma intensitet som under löpning, och då kommer du att behöva lite mer kläder. Men tänk fortfarande lager på lager.

Broddar – Många investerar i ett par riktiga dubbskor, men det finns både bra och billiga broddar som du enkelt trär på dina vanliga löpskor. Jag tycker att de fungerar kanon. Du hittar broddar hos till exempel Löplabbet, Runners' Store och Gå & Löpkliniken.

Lycka till med träningen!

Taggar

broddarfunktionsmaterialkläder

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!