Svenska Dagbladets bragdguld 2012 gick till skånska triathleten Lisa Nordén!

4 december, 2012


Juryn har sagt sitt. Svenska Dagbladets bragdguld 2012 går till skånska triathleten Lisa Nordén som vann världscupen och tog silver i OS i London. Bragdguldet är det 88:e i ordningen. Motiveringen löd "för en serie bragder där silvret blev till guld".
– Jag har ett väldigt stor leende just nu i mitt ansikte, säger hon bland annat under vinnarintervjun via telefon till media.
Vad betyder guldet?
– Det betyder otroligt mycket för mig och för sporten. Väldigt väldigt smickrande är detta!
Om sin sport sa Nordén:
– Det är ett väldigt bra sätt att leva sitt liv på. Det är en livsstil, lika mycket som det är ett jobb.
Lisa Nordén avslöjar även i telefonintervjun med SvD-reportern Björn Hygstedt att hon kan tänka sig att springa 10 000 meter i Finnkampen i framtiden.

Hur beskriver Lisa själv sin bragd? Så här sa hon till SvD inför dagens besked:
– Vi visste att simningen skulle gå fruktansvärt fort, eftersom britterna hade en tjej som var hjälpryttare åt Helen Jenkins. Ett tag trodde jag att det kanske var kört, men när jag kom upp ur vattnet var alla som jag trodde låg framför mig bakom i stället – precis det läge jag hoppats på. Under cyklingen var jag framme och arbetade i tio kilometer, sedan smög jag lite där bak för att inte riskera något. Jag spelade mina kort väl, väntade på löpningen och kom in till växlingen i bra position. Det var lite nervöst första varvet på löpningen, jag höll mig diskret, tävlingen börjar på riktigt efter sju kilometer. På sista varvet var vi fyra tjejer, att sluta fyra hade varit det absoluta nerköpet så jag hade full fokus på topp-tre. Instruktionen var att följa Nicola Spirig. Jag hängde på när hon stack – och kom nästan, nästan förbi. Nio tusendelar… Jag kunde inte ha gjort det bättre, är väldigt stolt över min medalj och prestation.

Född: 24 november 1984 i Kristianstad.
Bor: Canberra, Australien, och Davos, Schweiz.
Familj: Mamma Kerstin, pappa Thomas och halvsystern Elsa.
Längd: 176 cm.
Vikt: 59 kg.
Tränare: Darren Smith.

Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. 

Läs mer om Lisa här
Lisas egen officiella hemsida här

Taggar

Lisa NordénTriathlon

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!