Mina nya skor

17 januari, 2013

Löparskor kan man inte få för många av, eller? Som ni kanske lade märke till hade jag ett par gula skor på mig i förra inlägget. Det är mina senaste skor i min samling. I slutet av november förra året gick mina vanliga trailskor, Salomon Speedcross sönder. Mina tre längsta lopp har jag gjort i ovan nämnda märke, två stycken 161km- och ett 80km-race. Vad skulle jag göra, jag måste ju ha ett par bekväma trailskor. Ska man gå på ett säkert kort eller utforska skodjungeln. Jag blev faktiskt i samma veva erbjuden att få testa Haglöfs nya trailskor Haglöfs Gram Comp, som de lanserar i vår. När jag öppnade kartongen låg där ett par blåa skor. Jag blev överraskad på ett positivt sätt över färgen, jag hade ju inte kollat på nätet hur de såg ut. De sticker ut och det gillar jag. Haglöfs har sammarbetat med Asics för att få fram den optimala skon för trailrunning. Innan jag testade skon var jag lite skeptisk över man har kunnat kombinera två världar. Jag snörade på mig skorna och stack ut. Det tog inte lång tid innan jag faktiskt var övertygad att man minsan kunde det. Den sitter som en asfaltssko på foten utan att kännas tight. Vidare gillar jag den grova mönstringen på dem. Det är rejäla gummidobbar som gör sig bra på vägarna i Stockholm för tillfället. I snömodden kommer man ner en bra bit och får då fäste.  En detalj som man inte direkt tänker på är utformningen av plösen. Den är lite och fladdrar inte runt, vilket gör att snön inte fastnar där.
Har nu kört ca 15 mil i dem och har inga problem att springa långt heller med dem. Längsta passet hittills är på 25km. För den som gillar fakta kan jag säga att de väger 260gram och har en häl-tå drop på 7,5 mm.
Det senaste tillskottet är nu ett par gula i samma modell. Skillnaden är att jag gått upp 1/2 storlek, vilket passar mig perfekt på långa sträckor. För att testa dessa stack jag ut på en premiärrunda på 23km. Det blev en hel del asfalt, men det var inga problem. Som det ser ut nu kommer det bli dessa på TEC 100 i april.

 

Taggar

Gram CompHaglöfsSalomontrail

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!