Löpträna i naturen och slipp stressen i din hjärna

20 januari, 2013

Tidningen The Telegraph har pratat med professor Richard Mitchel som genomfört en ny studie på skottska Glasgow University där 2000 fysiskt aktiva människor deltagit och som visar att fysisk aktivitet i naturen är den bästa träningen för den mentala hälsan. Personer som tränar i skogsmiljö förbättrar sin mentala hälsa upp till 50 procent mer än de som tränar på till exempel gymmet. Forskarna tror att detta beror på att hjärnans stress sänks när människan är i närheten av naturen och dess omgivning.
– Att vara i områden som har mycket träd och gräs lugnar ner oss ser vi i resultaten - så skogen har uppenbarligen denna effekt, säger Richard. 
Forskaren påpekar också att resultaten inte gäller personer med allvarligare psykiska sjukdomar - men mild depression till att inte kunna sova kan lindras av träning i naturen.Uppe till höger ser ni en av Allt om Löpnings alla playlists frånatt ha i lurarna under träning! Du kan även ladda ner denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-loggan här ovan.

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

joggaLöpalöpningNaturNaturenRapportSpringaStudieträningUndersökning

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!