Hur det började

26 januari, 2013

Jag har löptränat i perioder, egentligen i 20 år skulle jag tro, men perioderna utan löpning har varit betydligt längre än perioderna med... Har haft problem med mina knän som tvingat mig att sluta, samt att jag helt enkelt tröttat eller inte tagit mig tid.

Minns mitt första löppass jag hade för 3 år sedan. Skrev ut ett program som skulle ta mig från 0 till att springa 5 km på 12 veckor. Bestämde mig för att följa programmet till punkt och pricka för att inte falla i fällan och ta ut mig för mycket. Första passet bestod av uppvärmning, 1 minuts jogging, 5 min gång och ytterligare 1 min jogging. Det var långa minuter.. Flåsade som om jag sprungit ett helt maraton, hade blodsmak i munnen och hjärtklappning som en rädd hare. Men jag kämpade på, efter 12 veckor sprang jag 5 km utan uppehåll och var så nöjd! Dax att ta nästa steg, skrev ut nästa program som var att springa milen på ytterligare 12 veckor och det var en fantastisk känsla när jag orkade springa en hel mil utan att stanna!

Till våren ska jag springa mitt första lopp och gör min "loppremiär" på Göteborgsvarvet vilket jag verkligen ser fram emot!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!