Löpband VS Crosstrainer

28 januari, 2013

Förr förra hösten när det började bli kallare ute skaffade jag mig en crosstrainer, är inte sugen på att springa ute i snö, kyla eller slask, så en crosstrainer borde bli bra för att hålla igång flåset i kombo med nåt spinningpass då och då. Ställde den framför TV:n och tänkte att det bli perfekt att träna samtidigt som jag ser på TV. Men crosstrainer är tråkigt, rent ut sagt skittråkigt, den väsnades oxå väldigt mycket och hela huset skakade när jag körde den och  tillslut började den samla damm..   

I höstas rekade jag på blocket efter ett löpband (som jag egentligen hade velat ha direkt från början, men snålheten bedrog visheten!) och hittade en rejäl och bra maskin som jag slog till på. Mitt första pass på den var ren eufori!! Vilken lycka, kunna springa hemma, när jag vill, vilket väder det än är! Ställer den bärbara datorn på en hylla framför och tittar på film samtidigt, det kan inte bli bättre!

Använde löpbandet på gymmet en del under förra  vinterhalvåret , men när dom vände maskinerna in mot spegelväggen slutade jag.. Vill inte se mig själv hela tiden när jag springer, dessutom ser man 360 grader av rummet, det som händer vid sidan händer oxå framför och alla rörelser runt i lokalen blir förvirrande och jag var rädd att jag skulle trilla av bandet av alla intryck som kom från alla håll. Stirrade maniskt ner på spegelbilden av mina fötter eller på displayen och det kändes som tiden segade sig fram.. Så på gymmet är crosstrainern en bättre vän!

Måtte det bli vår snart så jag vågar mig ut igen!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!