Oplanerad tillökning

7 augusti, 2016


Igår hände det en konstig grej. Jag är fortfarande lite förbryllad.

Under dagen insåg Magnus och jag att vi skulle vara helt barnfria fram till någon gång på kvällen. Då kom jag på den briljanta idén att vi kunde cykla in till stan för att äntligen köpa ett par nya löparskor till honom, käka middag på restaurang och cykla hem igen. Jag ville nämligen gärna röra på mig lite men jag kände inte riktigt för att springa. Och Magnus har länge sagt att han gärna ville investera i ett par nya skor, för de gångerna han inte springer terräng.

Sagt och gjort. Och ja, jag hör hur du tänker - det där var smart gjort Sigrid. Det kommer definitivt bli nya skor för dig också.
Men jag lovar att jag inte alls tänkte så. Verkligen inte. Jag lovar!

Fast sen stod vi där i butiken med en massa intressanta skor. Och medan Magnus fick hjälp att prova lite olika par stod jag naturligtvis inte och blundade. Nej, jag tittade såklart på utbudet. Kände lite på några mycket coola tävlingsskor från Nike. Sådana riktiga, för banlöpning. Men jag behöll lugnet. För jag springer ju aldrig tävling på bana. Ställde tillbaka skorna.

Då föll mitt öga på ett par New Balance som såg lite proffsiga, lätta och snabba ut. Och eftersom Magnus fortfarande höll på med sitt (och provade ett par mycket fina New Balance han också!) så provade jag skorna. De stod liksom framme i rätt storlek och allt. Säljaren frågade om jag också var intresserad av att köpa ett par. Jag hör mig själv säga "Ja... kanske... kan jag få provspringa på bandet?"

Jag klev upp på bandet. De kändes rätt bra. Och jag har ju ändå velat skaffa ett par skor för kortare snabbare pass och lopp. Fast inte just nu. Inte idag. Och jag brukar bara köpa Nike. Aldrig något annat märke, för de passar inte mina fötter. Och jag tycker Nike alltid är snyggast. Eller??

Magnus såg vad som höll på att hända. Men tror ni att han bromsar mig? Nejdå. "Var det inte ganska länge sedan du köpte nya löparskor? Köp dem om du gillar dem! Butiken stänger snart. Ta hem dem och fundera. Det är ju öppet köp!"

Ja, sen betalade vi för var sitt par nya New Balance, cyklade till restaurangen, åt en trerätters med var sitt glas vin och cyklade hem. Imorse provsprang Magnus sina. Och alldeles nyss provsprang jag mina. De känns bra. Det är de lättaste skorna jag äger, ganska tunn sula jämfört med vad jag är van vid fast utan att gå till överdrift. Inget pronationsstöd. 6 mm drop. Jag gillar dem. Men jag är fortfarande lite förvånad över att jag spontanköpte nya löparskor som inte är Nike.

Aldrig tidigare har vi ägt såhär välmatchade skor tror jag.

 

 

Taggar

New balanceNike

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!