Magnus Fröhler

Jag, Magnus Fröhler 47 år definierar mig själv som en upplevelselöpare som med min fru och våra två barn bor i Ljungsbro utanför Linköping. Mina löpar erfarenheter startade 1987 då jag sprang Stockholm marathon på 4:23. Efter ca 25 år utan löpning och 30 kilo övervikt bestämde jag mig i början av 2014 för att återuppta löpning som en del av mitt liv. Sommaren 2015 kunde jag summera med minus 30 kilo, Stockholm maraton på 4:43, Östgötamaran på 4:30 och Lidingöloppet 30 på 3:15. Att pressa tiderna är inte det viktiga men givetvis är detta också kul. Har mer av att springa långt som det lustfyllda. Sommaren 2016 hoppas jag genomföra Ultravasan 90.

Magnus Fröhler

Hej och hå

5 januari 2017 | Bloggar – Magnus Fröhler

Länge sedan. Men löpningen har rullat på. Fick till 160 mil 2016. Hade hoppats på 200 men då jan och feb var förkylningsvirusets två sista månader tappade jag en del där. Är dock nöjd med året. Är hel, glad och taggad inför 2017. Jag ska satsa på mängd i år. Lidingö ultra 50k och Lidingö 30k är inbokade. Efter den långa och jobbiga men fina erfarenheten av Ultravasan 90 vill jag få mer styrka. Hoppas och tror det blir ett fint löpar år. Allt gott!

UV90 klart

21 augusti 2016 | Bloggar – Magnus Fröhler

Det gick men det var riktigt riktigt smärtsamt. Ultravasan 90k är genomförd. Glad idag. Igår vid mål var jag tom. Energin var ok, skor var ok. Benen och fötterna var inte ok. 2,5 års löpning från 25 års stillasittande är för lite på denna distans i så krävande teknisk terräng. Jag trodde inte att första halvan skull sluka så mycket av mina muskler. Arrangemanget var toppen. Publiken var toppen. Vädret var toppen. Nu ska här upplevelselöpas på ett mer skonsamt vis. Glad att jag kunde starta och genomföra. Med tanke på mitt långa sjukuppehåll så får jag vara nöjd. Även om jag nu har lärt mig att respektera dessa distanser. Löp klokt och väl.

UV90 runt hörnet

17 augusti 2016 | Bloggar – Magnus Fröhler

Så då är det snart start av Ultravasan 90. Lördag 05.00. Pirrig och jäääätetaggad. Nervös? Ja! En liten lurande förkylningskänsla har hängt i senaste veckan. Äter vitlök, dricker ingerfäraavkok, D och C vitamin och bra mat. Endast 5k lätt de senaste 10 dagarna. Mycket sömn och vila. Bara tro och hoppas att det inte blir någon negativ utveckling av denna känsla. Som jag längtat till detta. Är nöjd med träningen utifrån omständigheterna med den låååånga förkylningsperioden i höstas och vintras. Har inte övertränat utan byggt lungt och klokt. Det torde fungera.
Tjohoo vad detta ska bli kul. Allt gott och löp väl.

Dax igen

31 juli 2016 | Bloggar – Magnus Fröhler

Länge sedan jag skrev här. Löpningen rullar på. Körde Pace on Earths ultraintervaller förra lördagen. 1 mil var tredje timme under ett dygn. Gick bra men trots nogsamt drickande blev jag uttorkad. Galet varmt, blå himmel och helt vindstilla alla pass utom de två första (00.00 och 03.00). Det var en kul utmaning och troligen inte den sista. Ett bra sätt att mata 80k på ett dygn. Tagit löpvila denna vecka. Körde 5k lätt igår och det kändes bra. Nu har jag två vanliga veckor att mata in lite inför UV90. Sista veckan får bli vila.
Fridens!

En skön dag

5 juni 2016 | Bloggar – Magnus Fröhler

Idag är det dagen efter Sth marathon. Sprang loppet med upplevelsen som mål. En del av min löpning. Startade med lite morgon stretch. Skulle jag inte gjort. Ett lätt men dock ett ryggskott som resultat. Händer ibland, dock mycket sällan sedan jag började med viktnedgång och regelbunden löpning. Senast var Sth marathon förra året! Inte särskilt orolig då det brukar släppa efter 7-10k. Men i går släppte det inte. Löpsteget blev spänt och jag fick därmed slita med onaturlig kompensation i rörelserna. Jag gick nerför trappan till ÖIP utan att hålla i mig! Idag är benen fräscha och ryggen mycket bättre. Dock träningsvärk mellan skuldrorna som resultat av ryggen. Loppet var fint, vädret bra, publiken och familjestödet toppen.

Nu ligger UV90 som ett spännande äventyr och väntar. Ska bli roligt även om jag har stor repekt för distansen. Löp i frid!

Gilla Allt om Löpning på Facebook!