Victoria Borg

Bor och jobbar i Vingåker. Jobbar heltid i en mellanstadieskola som klasslärare och idrottslärare. Jobbar extra på ett lokalt gym och leder pass. Tränar mycket löpning, cykling (inne och ute) och styrketräning. Gillar att hitta nya träningsmetoder, gärna lite udda. Började träna från noll till att springa ett marathon inom loppet av ett år. Sen har det bara rullat på. Springer hellre ett ultralopp än ett marathon.

Victoria Borg

Racerapport marathon i Mariebergsgalleria

21 februari 2017 | Bloggar – Victoria Borg

I lördags eftermiddag åkte jag till Örebro. Hade på förmiddagen sprungit 25km och cyklat någon timme. Kändes bra och lätt. Att lätta på träningen hade jag ingen plan på eftersom planen var att ta detta lopp som ett träningspass. Åkte med en ok känsla men hade de senaste dagarna känt mig lite snorig och harklig i halsen. Hoppades på det bästa att ingenting skulle bryta ut. Stack direkt till hotellet och checkade in samt dumpade av väskorna. Gick ut på stan och kollade runt. Hittade ett ställe att käka på. Blev kyckling och ris. Brukar funka bra att äta innan tävling. Dumt att testa annat. Tog sen en lite längre promenad. Skönt att rensa skallen lite. Återvände till hotellet och förberedde så gott som allt till tävlingen. Snackade lite med brorsan och kröp ner i sängen och försökte sova.

Sov jättedåligt på natten. Vaknade stup i kvarten. Blev nästan 3h sömn totalt. Vet….nästan lite mycket sömn….. Klev upp i god tid och käkade frukost och klädde på mig träningskläder. Gick till Örebro resecentrum där Hasse B skulle hämta upp Sigvard och mig. Jätteschysst!!! Lyx att slippa fixa taxi eller annat åkdon ut till Marieberg. Vi kom ut dit i god tid. Skönt att slippa stressa. Hämtade ut nummerlappen och fixade fast chipen på skona samt ställe ut min låda med egen näring i. Man vet ju aldrig vad man kan bli hungrig på under loppet. Snackade med lite folk och förberedde det sista. Blev intervjuad med några minuter innan start. Smickrande men lite halvjobbigt. Vill bara fokusera på mitt. Man får väl snällt ställa upp eftersom jag visst var storfavorit till vinsten. Gillar inte sånt. Allt kan hända. Det ska springas om det först sen kan man diskutera sånt. Bara att acceptera läget och utgå från det. Några få minuter innan start var det genomgång och sen utställning för start. Fokusera det sista, tänka igenom planen och på med bra musik i öronen.

Klockan 06.00 gick starten för det första maratonloppet i Mariebergsköpcentrum. Planen var att öppna hårt första timmen för att se om någon dam skulle haka på. Insåg redan efter typ 4-5 varv att jag hade en ok ledning redan då men allt kan hända. Med karlstadsloppet i minne så vet jag att allt kan verkligen hända. Försökte hålla ett högt men kontrollerat tempo. Dumt att springa ihjäl sig när man absolut inte måste. Dessutom visste jag inte hur kroppen, benen skulle reagera. Det ar ju dock blott 3 veckor sen jag sprang 70,3 km på 6h.

Lite långtråkigt i början. Tjoade och peppade lite folk som jag passerade. Brukar göra så. Då har man något annat att fokusera på. Fick göra några toastopp. Vid ett tillfälle för att stoppa näsblod. Fick stopp på det rätt fort och tryckte in en tuss och sprang vidare. Annars tyckte jag att det rusade på rätt bra. Hade sällskap vid några tillfällen med Hasse B. Det är en riktigt bra medtävlare. En riktig klippa som ställer upp i alla lägen. Fick i mig hyfsat med dryck, vatten,sportdryck, cola och Resorb. Tyvärr lite dåligt med annan näring. Bara några få gel, bananbitar och Saltabletter. Hade behövt äta mera men det glömdes bort och dessutom var jag inte hungrig. När det återstod 7-8 varv så halkade jag vid vätskestationen. Mitt i direktsändningen av en amerikan. Pinsamt!! Trodde jag skulle klara mig men icke. Typiskt att det var just jag…..men å andra sidan sa alltid mormor att jag inte skulle gå obemärkt förbi…..Nej det var väl ingen som missade den. Fötterna bara försvann under mig och jag ramlade på rumpan och ena armbågen. Bara att ta sig upp fort. Fick hjälp av Lars E. Tack! Passade på att dricka när jag ändå stod där. Sprang sen iväg. Kände efter sen när jag sprang. Var öm lite här och där men lyckades öka takten och hålla ihop det bra. Gick i mål på 3.28h. Ok insats. La mig ner efter målgång. Skönt att få pusta ut lite.

Ännu en vinst!! Sweet!! Hann ta några andetag innan det var dags för segerintervju. Tur att man inte är helt slut i skallen så man svarar hyfsat bra på frågorna. Eftersom dam 2an och 3an var en bit bakom mig så hann jag gå och duscha. Det var skönt. Ett tag var jag inne på om man skulle ha sprungit 1h tävlingen också. Den startade 10:50-11:50. Valde bort den även om jag hade orkat och fixat det. Mycket prat blev det med folk till höger och vänster. Till slut blev det prisutdelning. Kul men shit va grejer!! Bra tävling!!

Hoppas tävlingen återkommer. Säger som Hasse sa: ett av dom roligaste maratonloppet jag har sprungit. Håller med! Finns potential att bli ännu bättre. Fick skjuts till Örebro resecentrum av Hasse. Tack!! Hann med ett tåg hem så jag var åter i byn typ kvart i två på eftermiddagen. Gick till gymmet direkt. Tanken var att jogga någon kilometer och se cykla men det kändes så bra så det blev 12km löpning till samt någon timmes cykling. Skönt att kroppen känns så bra. Helt otroligt! Bara att ladda om nu. Eventuellt blir det 6h i Skövde. Men då tar jag det som långpass. Kroppen har fått slita nu och behöver bara få springa utan krav.

Måste till sist tacka Hasse för all support och hjälp! Du är en klippa!!
Tack till alla nära och kära för alla gratulationer, hejarrop och pepp!!
Slutligen så vill jag tillägna denna vinst till min mamma så skulle ha fyllt 62 den 20/2. Tyvärr finns hon inte längre kvar i livet.

Dagen innan marathon i Mariebergsköpcentrum

18 februari 2017 | Bloggar – Victoria Borg

Dagen före marathon i Mariebergsköpcentrum. Känns hyfsat. Är på gymmet och kör ett träningspass. Galet kan man kanske tycka men det tycker inte jag. Tycker att det funkar för mig och då tänker jag fortsätta. Har joggat 25km. Fokus på att känna lätthet samt bygga positiva bilder. Kändes bra. Sitter nu och cyklar lite grann. Ska avsluta med lite bålträning. En snabb dusch och sen hem och packa det sista. Drar i eftermiddag till Örebro. Ladda i lugn och ro. Starten går ju kl 06.00. Tidigt men det tycker jag bara är bra. Ser det som en fördel för mig. Tror att det kommer bli varmt och kvavt men det gillar ju jag. Ännu en fördel. Jippi!!! Ska bli kul att tävla igen. Det är dock blott 3 veckor sen jag sprang 70km i Karlstad men kroppen känns förvånansvärt bra. Hoppas på ett bra resultat. Jag gillar inte ha favoritskap men det har jag tyvärr nu. Lite jobbigt men det är bara att axla det och göra mitt allra bästa. Vid en eventuell vinst så kommer jag tillägna den till min mamma som på måndag skulle ha fyllt 62 år. Tyvärr lever hon inte längre….

Ni kan följa loppet via länken: www.jogg.se/liveresultat

Här finns lite mera fakta: http://if114sport.vpsite.se/marieberg-galleria

Man ska kunna följa loppet via livetv. Mera hittar ni nog någonstans på www.na.se

Eller så kommer ni till Mariebergs köpcentrumköpcentrum. Inga affärer är öppna när vi springer men ni kommer in på köpcentrumköpcentrum ändå.

En vecka kvar till nästa tävling

11 februari 2017 | Bloggar – Victoria Borg

Om en vecka är det redan dags för nästa tävling. Ett marathon inne i Mariebergsköpcentrum. Vi kommer springa då stället är stängt. Skulle vara jobbigt att behöva springa mellan folk som ska handla. Kommer ta tävlingen som ett tuffare träningspass. Det kommer ju bara vara 3 veckor sen jag sprang 70km i Karlstad. Även om kroppen känns någorlunda bra så måste ju loppet sen då sitta i kropp och hjärna. Vore konstigt annars. Starten kommer gå kl 06.00. Tidigt men det gör inte mig någonting. Bara bra. Nu gäller det bara att hålla sig frisk och skadefri.
Tror att man ska kunna följa tävlingen på www.jogg.se/liveresultat

Resumé av årets 6timmars i Karlstad

1 februari 2017 | Bloggar – Victoria Borg

Uppladdningen inför detta lopp var inte de bästa. Små snorig, lite halsont, en galen arbetsvecka med bara en dag då jag fick ut min 30 min rast. Galet! Två senaste veckorna utan min adhdmedicin med allt vad det innebär har varit ett enda stort kaos i hjärnan. Kroppen har dessutom varit tokspeed. I onsdags och torsdags kväll funderade jag på allvar att inte ens åka till tävlingen. Jag var då så mentalt trött och slut och visste inte riktigt hur jag skulle kunna ladda om inför en 6timmars tävling. Packade i alla fall ihop väskan och efter ännu en intensiv skoldag stack jag med tåget till Karlstad. Kom fram skapligt. Stack direkt till hotellet och lämnade väskan. Gick sen en sväng på stan och käkade innan jag återvände till hotellet och förberedde mig inför tävlingen. Hade svårt att komma till ro. Stack ner till hotellets lilla gym och sprang, joggade 3km. Körde lite lättare styrketräning av bål, armar. Skönt att göra något.

Det blev inte jättemånga timmars sömn. Många nya ljud, oro i kropp och själ samt en fundering på hur kroppen skulle fixa detta. Käkade frukost i god tid för att slippa stressa. Fick sällskap av Marie, Kristina och två andra som jag inte känner. Snackade lite och hade trevligt. Avvek sen för att förbereda mig och ladda inför tävlingen. Packade ihop det sista och promenerade till arenan där tävlingen skulle hållas. Fick nummerlappen och gick och bytte om för att sen kunna ladda. Snackade lite Niklas, Nina, Antje, Peter, Åsa och Hasse så klart. Ställde ut min låda med energi och annat. Försökte fokusera och bara vila med var sjukt rastlös i kroppen och hjärnan, typ tokspeed. Jättejobbigt. Försökte lägga mig och vila några minuter men låg ner bara typ 2 minuter. Längre än så orkade jag inte ligga ner.

När det återstod ca 5 min innan start samlades alla som skulle springa för en liten genomgång. Ställde mig långt fram. Vill ogärna hamna bakom en massa trafik direkt i början. Vet att banan är kort och har ganska kraftigt doserade kurvor som är jobbiga att springa i.

Klockan 10 sköts startskottet och jag startade i ett högt tempo. Började dricka rätt snart efter start. Vet att man måste fylla på med näring och dryck hela tiden. Farten drogs upp i ett väldigt högt tempo. Skulle springa efter klocka men fick k inte ordning på den så jag fick köra efter känsla. Efter två timmar kom värsta dippen mentalt och fysiskt. Hade ingen ork el motivation alls. I samma veva hade jag ett fall….vet inte riktigt vad jag snubblade på, blödde näsblod, fick problem med magen. Hade bara lust att kliva av och skita i tävlingen. Samtidigt drog Antje ifrån och var som mest i ledning med 6varv. Motivation sjönk ännu mera. Med näring, saltdrycker av Hasse. Sänkte tempot och fortsatte gnugga på. Sprang och fortsatte heja och peppa folk runt omkring mig. Lyssnade på låtar som kan vara peppa de. Passerade marathondistansen på strax över 3.30. Det återstod då mindre än 2.5h. Någonstans här hände något. Det sa typ klick i hjärna och kropp. Blev helt plötsligt pigg och kunde öka tempot. Samtidigt såg jag att Antje stannade till hos sin supporter och då kände jag att nu jäklar kör jag. Hon börjar bli trött. Jag mosade på. Fyllde på vid jämna mellanrum med energi för att inte gå tom. Jag började ta in varv på varv. Helt plötsligt var jag och Antje på samma varv och jag såg att hon stannade fler gånger hos Hasse. Mer bensin åt mig. Kunde hålla ett högt tempo men hade fortfarande problem med magen och var tvungen att springa ifrån banan lite då och då. Passade då också på att kyla ner skallen. I med huvudet under kranen. Mot slutet drog jag verkligen ifrån. Fick intala mig själv att inte dra på i ett förhögt tempo, risken finns ju alltid att gå tom igen. Sista timmen fick jag hålla igen lite för att inte dra iväg i tempo. Sista halvtimmen fick jag reda på att jag kunde slå 70km. Wow!! Det skulle vara asgrymmt!!! Höjde tempot och försökte peppa mig själv och ta hjälp av publik, supporters, mm. Sista 10 minuterna var helt galna. Visste och fick rapport om att jag var tvungen att höja tempot ytterligare för att komma över den magiska gränsen. Kunde öka ännu mera när det återstod 5 minuter.

Så jäkla skönt när målskottet sköts. La mig ner och bara andades. Vilken jävla vändning jag har gjort!!! Från botten till toppen!! Helt sjukt galet!!! Aldrig varit med om maken……

Låg ner någon minut och andades innan man kom och mätte dom sista metrarna och klippte chip. Joggade sen iväg och tackade lite folk, packade ihop mina grejer. Blev intervjuad av tv två gånger. Första gången glömde man att sätta på ljudet så intervjun var tvungen att göras om. En dusch och sen iväg till Scandic hotell för buffé och prisutdelningen. Efter prisutdelningen gick jag till rummet och tog på mig ytterkläder och gick en sväng. Snackade lite med en brorsa. Återvände till hotellet och hängde upp dom svettiga kläderna. Hade svårt att bara lägga mig ner och vila. Tog på mig träningskläder och gick till hotellets gym. Cyklade 30 min lätt och körde lite bål samt lättare styrketräning av armarna. Kändes bra. Skönt att cykla ur benen lite. Hade helst velat gjort det direkt efter målskottet sköts men tyvärr gick inte det.

Hade svårt att sova på natten. Var uppe en gång och gick ett varv runt hotellet ute. Bara för att få luft. Åkte hem med tåget på morgonen. Alltid skönt att komma hem. Gick till gymmet och cyklade lite samt körde lite bål.

Stort tack för alla gratulationer och hejarrop via sociala medier. Tack alla nära och kära för att ni tror på mig och peppar mig. Stort tack till Hasse för supporten och hjälpen på plats!!! Guldvärd!!! Tack Peter, Åsa, Reima och alla andra som hejade och peppade fram mig på plats!! Vilken magisk stämning det var mot slutet!! Svårt att beskriva och förklara. Stort tack och bra kämpat alla som deltog och sprang!! Alla är hjältar!! Tack för en riktigt fight Antje!! Du är grym!!!

Blev etta med resultatet 70,3km. Nytt pers. rekord i hallen med 1km. Snittade 5.07min/km. Vet att det finns mera att ta av……

Trivs väldigt bra i Våxnäshallen. Av alla gånger jag har tävlat där jag jag blivit 2:a, 1:a, 1:a, 1:a och nu 1:a igen. Helt ok resultat.
Nu gäller det att ladda om inför nästa tävling. Fokus framåt!! Jag kan, jag vill och jag orkar!!!

Snart dags att tävla igen och lite annat som snurrar

22 januari 2017 | Bloggar – Victoria Borg

Mindre än en vecka kvar till säsongens första tävling. Det är då dags för Karlstad 6h inomhus. Har sprungit där några gånger tidigare så jag har bra erfaret därifrån. Det kommer bli tufft om pallplatserna men jag ska göra mitt bästa och sen får jag se hur långt det räcker. Det kommer också bli väldigt varmt i hallen….brukar bli det samt väldigt trångt på banan så det gäller att hålla fokus hela tiden. Hoppas på några bra träningspass nu i veckan samt slippa slösa en massa onödig energi på en massa strunt. Behöver all energi och positivitet som jag kan få. Man ska kunna följa tävlingen på följande länk:
www.jogg.se/liveresultat

Tyvärr kommer nog kommande vecka bli lite halvsnurrig. Äter för närvarande ingen medicin för min adhd vilket gör att hjärnan snurrar i typ 300, kroppen är sjukt rastlös även om jag tränar massor, glömmer saker lättare….. Måste skriva upp hela tiden innan ny tanke, idé kommer susande, sover mycket sämre. Huvvaligen…… milt sagt jobbigt. Kommer om någon vecka börja äta en annan sort som förhoppningsvis har mindre och färre biverkningar . Skulle behöva den nu….Helst igår men man ska väl inte klaga. Finns de människor som har det värre än en själv. Det positiva är ju att jag hinner med galet mycket saker. Skriv en lista och jag kommer med turbo och gör den.

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!