Niclas Larsson

Jag är 41 år och gift med fru Jeanette sedan 2004 och vi har 3 underbara barn. 2 döttrar, en på 5 år och en på 6 år samt sonen Charlie 3 år! Var aktiv i unga åren men det blev mindre och mindre. Under 2012 så hade mina kilon blivit för många så jag bestämde att jag måste göra något och nu har jag hunnit med 2 stycken svensk klassiker, Fjällmaraton i Sälen och några trail lopp mellan 1-2,5 mil! I år är mitt stora mål först Ultran samt Bydalen fjällultran 5mil! 2013 föddes våran son Charlie med en missbildning på höger arm/hand som heter Dysmeli. Det är ungefär 60 barn som födda med det och betyder avsaknad av lem. Hösten 2013 startade jag en Facebook-grupp som handlar om träning och Dysmeli och mitt mål då var att samla in pengar till forskning om Dysmeli och utföra en svensk klassiker 2014, men efter mycket slit så hittade jag inte någon fond att samla i! Då tänkte jag att jag kör på ändå och försöker sprida kunskap och uppmärksamma kring Dysmeli! Sedan dess har jag tävlat som "Team Supercharlie" som jag kallar mig! Charlie är döpt efter Camilla Läckbergs karaktär Supercharlie, Han är våra lilla Supercharlie!

Niclas Larsson

Bydalen

19 augusti 2016 | Bloggar – Niclas Larsson

Min sista semester vecka har varit full späckad, skol start för döttrarna. Nelly börjad förskoleklass och Tindra började ettan. Sen har det varit stor städning, rensat kläder och flyttat om i garderoberna!
Igår stor handling och packa väska för Bydalen och sitter jag på tåget på väg till Bydalen.
Imorgon tävlings dag Bydalen Fjällultran 5mil!
Ska bli kul och spännande, men även grymt tufft!
Bakade grymt goda energikakor inför loppet.
Har tagit några lättare löprundor i veckan, för att hålla igång kroppen!

Snart semester igen!

2 augusti 2016 | Bloggar – Niclas Larsson

Jobbat snart två veckor, har haft beredskaps vecka går av 07.00 imorgon. Fredag är man bereddkapsledig och på måndag semester igen. Börjar jobba igen den 22/8. Man behöver nog måndagen efter Bydals fjällultran den 20/8.
Idag blev det back träning i slalom backen, startade med 2km joggning!
Torsdag blir det ett längre löprunda!

Känns bra

24 juli 2016 | Bloggar – Niclas Larsson

Löpning funkar, känner stark och pigg l min löpning nu. Fredag kväll blev det 1,7 mil asfalt löpning och ikväll blev det strax över 13km trail löpning. Imorgon dax att börja jobba igen efter 3 veckors ledig.
Jobbar 2 veckor sedan ledig 2 veckor och 1 dag ledig igen! Sista vecka är det ju Bydals fjällultran! Ska bli ett roligt men tufft äventyr!
Innan löprundan så blev det bad med familjen och grillning på balkongen.
En trevlig avslutning av semestern del 1!!!

Sixtorploppen

17 juli 2016 | Bloggar – Niclas Larsson

Tävlingsdag igår var i Mullehyttan och skulle springa skogsmaran!
Gick inte som jag velat! Sprang fel några gånger och det tog både energi och jag tappade motivationen så jag bröt! Men jag sprang tillbaka! Vet inte hur långt jag sprang men var ute 5h så det blev ett långt tränings pass i skogen. Glad än då! Jag ville ju ja loppet som träning inför Bydalen!
Det var härlig terräng! Man kanske hade önska sig lite bättre anvisningar av banan. Men set var första gången de körde tävlingen och inte så stort. Vi var 11löpate som startade på maran!
Känner mig kanska fräsch idag lite tränings värk men inte så farligt, men efter 5h i skogen ska det väll kännas!
Nu är det bara att fin slipa formen till Bydalen!

Gilla Allt om Löpning på Facebook!