Frida Carlsson

Frida Carlsson, bor i Lidköping som ligger vid vackra Vänern. Har make och 4 barn var av tre bor hemma. Jag började med löpning för 1 år sedan, 2015. Innan var det bara gymmet och pass på STC. Jag har hunnit springa 4 lopp och många anmälda framöver. Jag har vare sig vikt eller längd som fördel men springa ska jag allt göra!

Frida Carlsson

Motivationen

11 november 2017 | Bloggar – Frida Carlsson

Vart tog motivationen vägen?..måste tappat den någonstans. Hoppas den kan komma tillbaka. Jag längtar efter att få tillbaka glädjen i löpningen men just nu är det omöjligt. Försöker gång på gång men den är inte där ännu.
Om 1,5 mån reser jag till Kenya o ska vara där i 1 mån. Vill kunna ta löparrundor där. Känner ett litet sug att vandra på mount Kenya men jag har ingen erfarenhet. Finns enkla stigar o kortare har jag läst. Få se hur detta ska gå..

Nu närmare det sig Varvet

14 maj 2017 | Bloggar – Frida Carlsson

Ja nu är det inte lång tid kvar, Göterborgsvarvet för första ggn och en halvmara för första ggn. Träningen har tyvärr inte gått som planerat men jag hoppas på att ta mig runt. Mitt mål är 2:30 men jag blir inte ledsen om det blir längre , bara jag tar mig runt om jag så ska krypa över mållinjen hehehe .
Var ute och sprang 14 km för drygt 1 v sedan och det kändes bra. I tisdags sprang jag mitt personbästa på Vårruset 5 km. Igår stack jag ut för att springa långt typ 18 var tanken ... efter 2 km gick det inte, helt plötsligt hade jag ont i höger benhinna och bakom vänster knä (som jag känt av ett tag) ... jag gav upp och tänkte att jag vill inte dra på mig några onödiga skador en vecka innan.
Ev ska jag ge mig ut på ett kort varv idag för att känna efter om det gör ont eller om det bara var en dålig dag igår , eller så får det bli arctrainer på gymmet.
Jag känner mig jättetaggad för Varvet och att springa med Team Sparbanken känns bara bra, Har redan börjat se över vad som ska packas ned, jag ska stanna i Göterborg fre-sön. Detta kommer bli en häftig upplevelse .
Dom säger Göterborgsvarvet är världens största halvmara....och det ska lilla jag springa...håll till höger ...håll till höger...Det är vad min hjärna kommer tänka under hela loppet och starka ben i backar/broar .
Frågan är om nu alla vätskestationer är på höger sida, hoppas inte någon springer över mig hahaha .
Må gott alla! Kämpa på till alla nybörjare framförallt !!

Löpningen och hälen

28 februari 2017 | Bloggar – Frida Carlsson

Ja vad har hänt sedan sist...sprang 1,5 km och fick gå hem för det var en sån där dag som var mindre rolig.
Bestämde mig att försöka ut och springa i 1,30-1,45 tim för att försöka komma lite längre i träningen inför Göteborgsvarvet men det blev drygt 8 km och fick gå springa gå, troligtvis för jag hade tagit på mig äckliga tjocka knöliga löparstrumpor som jag hade köpt billigt. Fick stanna två ggr och ta av skorna och försöka rätta till , fötterna ville domna och det var bara obekvämt.
Men nu har jag lärt mig det till nästa gång :)
Jag har fortfarande ont i min häl. Men igår testade jag nåt nytt som jag fått av en kollega på jobbet. Hon är fr Vietnam och den oljan var det krut i. Kändes mkt bättre, klart det inte försvann..men smärtan lindrade mkt. Det är så olika oxå fr dag till dag.
Igår var jag uppe i Råda och sprang intervaller med Lidköpings vsk och jag känner för det mesta ingen plågsam smärta just vid löpning utan värst när jag går så mkt i jobbet. Trött på min häl!!

Imorgon är det tänkt att jag ska ut och springa på "okänd" mark i närheten och hoppas det ska gå bra . Måste öka nu om jag ska klara Göteborgsvarvet . Tur man ändå varit med i Vinterserien och hållt igång löpningen . Då är ju iallafall distansen mellan 11-12 km . Men nu är det dags att lägga på lite. OM jag orkar. Men jag vill ju verkligen börja öka nu.

Må gott!

Tisdag

14 februari 2017 | Bloggar – Frida Carlsson

Började känna mig lite snorig och lite ont i halsen. Lika bra o vila fr träning direkt och hoppas jag piggnar till fort, för på söndag är det dags att springa Vinterserien del 5, denna gång i Vedum. Ca 12 km.
Det har känts väldigt bra att springa i vinterserien ,just för att man håller igång löpningen .
Det jag inte blir klok på är ,att jag i Maj ska springa Göteborgsvarvet och det känns som det bara är 1 v kvar och jag känner att jag har så långt dit till den formen att klara av en halvmara.
Kanske känns extra jobbigt nu när det knappt aldrig är sol och knöligt med alla kläder en måste ha på sig för att springa ute.
Alltså jag är inget fan av att gilla för mkt kläder. Känner mig som en uppstoppad korv som springer . Ja...som en springandes falukorv .
Nä nu vill jag ha vår! :)

Födelsedag

4 februari 2017 | Bloggar – Frida Carlsson

Idag blev man hälften av 90 år.. och det brukar inte vara så att vi firar speciellt men jag slängde ihop en smörgåstårta och köpte en Frödinge tårta. Inte nog med det så är det mello ikväll och då blir det ännu mera skräp , chips o dipp o liiite godis . Snacka om sockerbomb idag :/
Jag har igår gått på min första laserbehandling för hälen och det var ju dumt att inte jag vetat det tidigare. Efter haft ont sen i juni , känns mkt bättre redan. Men jag hyrde även hem en liten laser som jag nu ska köra 2 ggr om dagen. Jag hade ju kraftig inflammation och var svullen . Jag har ju sprungit ändå. Nu ska jag försöka vila ett par dagar och bara focusera på att köra laser och hoppas nu bli hjälpt.

Köpte cykel i förrgår och ska börja cykla till jobbet o lite till. Vill få mer kondition bl a .

Ha en trevlig helg!

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!