Lite kvällsfunderingar

9 november, 2016

Lite funderingar

Härom dagen, i tisdags, igår alltså,  närmare bestämt, var jag så less på min löpning. Eller på att få ont av den snarare kanske, less på löpning för löpningens skull har jag aldrig lyckats bli, till skillnad från cykel, simning eller styrketräning.
Jag har sprungit mig till ömhet i knät i olika grad några gånger i veckan i princip i över tre år, allt mellan att det är lite irriterande till att det gör vansinnigt ont. Bästa streaken hade jag i somras när jag höll mig till 7-9 km innan IM. Ja, jag har provat att vila lite ibland också, då har det blivit ännu värre vid uppstart igen. Det verkar som att det bästa är nånstans 95-98% av max. Problemet är att max flyttar sig på daglig basis och kliver jag över 100% är det en vecka tillbaks direkt.
Antagligen är det ett motoriskt fel som leder till överbelastning, skapat av ett elakt diskbråck som kroppen kompenserat för under lång tid.

Skit samma.

Jag var less och tänkte att jag skulle ge upp löpningen om det inte ordnat sig till i sommar, och istället bli gymråtta eller något. Förstöra ryggen lite mer med Crossfit kanske eller försöka bygga muskler igen.

Med något dygns avstånd från senaste ömheten känns det lite bättre, imorrn bitti väntar ett nytt försök i snö-modden där jag ska försöka ligga högt i höften och använda gluteus för att komma mer fram än upp-fram.
Och kanske kan jag springa lite längre än sist. För 300:e gången.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!