Envis eller målmedveten!?

19 mars, 2017

Nu är det mindre än en vecka kvar till Stockholm tunnel race. Jag ser verkligen fram emot att tillbringa nästa helg i Stockholm. Jag har en god vän som har köpt en lägenhet där och efter ett år har jag ännu inte sett den. Nu blir det lopp och sedan firande i Stockholm.  Och jag hörde på TV i morse att det kommer bli varmt nästa helg, tvåsiffrigt!

Veckans långpass blev milen i Hemlingbyspåret. Det gick oerhört lätt även om det var snö på vissa ställen. Årets första löprunda i mitt favoritspår kändes helt underbar. Ännu bättre när det inte ens kändes att det var en mil. Näst helg blir det ju "endast" 8 kilometer vi ska springa så det kändes underbart att milen inte var någonting.

Jag har inte hunnit med gym den här veckan då det är andra saker som också pockar på, främst på arbetet då. Våren brukar vara en tid som rusar förbi i skolans värld. Däremot har jag valt att prioritera lördagarnas karateträning, främst för gruppgemenskapen.

Jag har en som brukar peppa och kommentera det jag skriver/säger att jag ska göra och i fredags kommenterade han min träningshelg med att säga att det verkade vara mycket men han trodde att det skulle gå bra då han vet att jag ju är så envis (!) Det var menat som en positiv pepp och jag tog det så men jag har ofta funderat över ordet envis. Jag upplever det som ett negativt ord för som barn fick jag ofta höra att jag var envis och då var det inte i positiv bemärkelse. Jag har t o m skrivit en dikt om att jag som tjej är envis medan min kollega som är man är målmedveten i precis samma situation. Det känns lite märkligt måste jag säga men så var/är det. Målmedveten är något annat än envis:)

Jag kan bjuda på och är ganska stolt över att jag kan vara både tjurskallig, envis och målmedveten. Det kommer du långt på i många situationer så länge du är medveten om skillnaderna och vet när det är läge att vara tjurskallig kontra målmedveten.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!