Årets grisigaste pass !!!

7 augusti, 2012

Idag hade jag varken fru eller barn hemma, vilket gav mig möjligheten att köra ett hur långt långpass jag ville. Förra veckan när jag var ute och orienterade i Ågesta stötte jag på en stig med färgmarkeringar på, hmm intressant. Jag kollade upp det och det visade sig vara ett terrängspår på 10km. Planen blev att springa det spåret två varv plus några km till och från. Hem fort från jobbet och trycka i sig en banan och vatten medan jag svirade om. Då hade jag ingen aning om att det skulle bli 29km löpning, under nästan tre timmar i regn och ösregn. Vid starten av visade det sig att spåret var egentligen inte bruk och jag förstår varför. Det var en hel del myrlöpning som jag inte visste om, vilket forcerades gåendes efter jag sjunkigt ner till låret flera gånger. Många delar var också riktigt leriga, vilket bara kändes hard core, när man redan var genoblöt. Skyltningen var samtidigt bristfällig på flera ställen, vilket gjorde att jag irrade en del och letade skyltar. Andra varvet gick bättre och jag kunde undvika en del av myrarna när jag visste var jag skulle.
Jag körde passet i ett par Inov-8 X-Talon 190. De är mjuka och följsamma, men avsaknaden av någon dämpning att tala om, gjorde att vassa stenar kändes något. Upplever att jag blev tröttare i fötter och vader av dem. Förmodligen en vanesak, ungefär som barfotalöpning kan jag tänka mig. Hela passet var en bra genomkörande inför BAMM nästa vecka.


De vita strumporna var utom räddning efteråt!


Om man tittar något till höger på den nedre bilden kan man se den gröna färgmarkeringen som jag försökte följa. Inget elljusspår direkt...


 

Taggar

BAMMInov-8LångpassTerränglöpning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!