Första trådlösa hörluren som tar pulsen

9 mars, 2015

Nu finns den första trådlösa hörluren i världen som erbjuder dig att lyssna på musik, tar pulsen och fungerar som din personliga tränare.

Med Jabra Sport Pulse Wireless hörlurar och deras tillhörande app Sport Life kan träningen bli både lättare och roligare. Denna träningslösning kombinerar en pulsmätare i örat med en personlig tränare i form av en röst, som i realtid hjälper till att peppa till nya resultat i löparspåret. Det som behövs är lurarna - inga sladdar till andra apparater eller bröstband - allt för att ge ökad rörlighet och frihet i träningen. Och ljudet har Dolby-kvalitet. Tillsammans med deras app hjälper den inbyggda pulsmätaren att planera, kolla av och utvärdera träningen.
Jabra
Nu kan du alltså testa din form och kapacitet och ställa in pulsmätningen för att optimera träningen och sätta upp mål för distans, tid eller kaloriförbränning. Sport Pulse Wireless är dessutom kompatibel med de flesta andra träningsappar på marknaden vilket är ett enormt plus.

Läs även: Test av löparappar

De är hårdtestade mot både svett och regn, så där finns ingen ursäkt längre att ställa in träningen. Den ergonomiska passformen gör att man får en bekväm, lätt och liten lur. Campbells universitet i USA har testat lurarna tillsammans med en professionell EKG-apparat. Resultatet visade en mycket hög noggrannhet på hela 99,2 procent vilket visar vilken avancerad pulsmätningsteknik som finns inbyggd i Jabras lurar.
– Det här är de första trådlösa lurarna i världen med inbyggd pulsmätare. Därmed har vi stakat ut vägen för nästa generations smarta ljudlösningar för träning med medicinsk precision, säger Darcy Clarkson, Senior Vice President på Jabra Consumer Solutions.

Av Allt om Löpning
Foto: Jabra pressbilder

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan
Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!