Bangkok halvmaraton skapade kaos

17 november, 2015

Vissa löpare kände sig väldigt trötta och vissa blev extra arga väl i mål. Det är inte så kul att behöva springa längre under ett lopp än de tänkta 21 kilometer som löparna under en halvmaran fick känna på i Thailands huvudstad.

Bangkoks halvmaraton den 15 november 2015 gick till historien. Löparna som ställde upp sig på startlinjen för att ta sig igenom banan som officiellt under en halvmara är drygt 2,1 mil fick i stället kämpa på i omkring 2,7 mil. Ett ganska så stort och snöpligt misstag av arrangören. Felet sägs bero på att man råkade dirigera löparna att svänga vid fel sväng vid banans rutt vilket gjorde att varje varv blev tre kilometer längre. Detta har skapat ramaskri i den sociala medierna och på arrangörens Facebooksida som är det thailändska löparförbundet. De har i sin tur bett om ursäkt för fadäsen.
 
–  Vi har tillrättavisat arrangörerna, men det finns inget annat vi kan göra, säger Surapong Ariyamongko, generalsekreterare för det Thailändska friidrottsförbundet, till nyhetsbyrån.
 
Arrangören har nu även lovat att alla deltagare som plåster på såren ska få en t-shirt med det extra avståndet printat men en som deltog är inte allt för glad och skriver på Facebooksidan:
 
– Tror ni min värk i benen tar bort min smärta då?
 
Av Allt om Löpning
Foto: Runners av Stuart Grout (CC BY NC SA)

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

maraton

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!