Löpcoach steg 2

5 december, 2015

För ett par månader skrev jag om att jag hade gått löpcoachutbildning. Kursen var den första av två och var inriktad på att leda grupper och coacha dem, något jag redan egentligen gjort med Team Nordic Trail. För ett par veckor sedan var det i alla fall dags att gå löpcoachning steg två hos Urban Tribes. Denna gång var det inriktat mot att vara personlig löp-PT och det var egentligen detta som verkade mest lockande när jag fick upp ögonen för löpcoachutbildning.

Steg två var en påbyggnad av steg ett och omfattades av tre dagar. Teorin var omfattande, med programskrivning, träningsupplägg, skador, löpstegsanalys mm. Praktiska momenten bestod av hur man ska agera som coach, spänstövninger och prehabövningar. Det var innehållsrika och intressanta tre dagar, med många bra lärare. Flera av eleverna hade jag gått steg 1 med, men det var även en del nya anskíkten. Känner att man fått ett bra kontaktnät met m'nniskor man kan billa ideer med när det gäller coachning.

Vad ska jag göra med den här utbildningen då? Jag har inga planer på att starta företag och syssla med löpcoachning på heltid i dagsläget. Det kommer i alla fall till en början bli på hobbynivå. Har någon form av ide om att kunna coacha de som vill springa ultralopp eller de som redan gör det, något jag brinner för extra mycket. Som sagt, vi får se vad det leder till.

Så är det någon redan nu som behöver hjälp med att lägga upp löpträning är det bara att höra av er! Finns på FB, Twitter  och Instagram som runningmats !

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!