Om helgen och min inspirationshylla

21 februari, 2016

Det blev en löprunda till denna vecka. Skönt.

Igår tog jag en riktig slappardag. Promenerade lite, tittade på två av dotterns lags handbollsmatcher (hon var själv inte med och spelade denna gång) och i övrigt gjorde jag så lite som möjligt. Jag älskar såna dagar ändå, i grund och botten är jag nämligen en riktig latmask. Vilket är lite intressant, för nu märker jag att andra runt omkring mig verkligen inte uppfattar mig så. Jag har inte direkt varit den sportiga typen innan barnen kom. Magnus har fått många mörka blickar av mig i början av vår relation när han föreslog träning som trevlig aktivitet tillsammans :-D
Hur som helst, igår frågade en av tränarna i handbollslaget om jag skulle vara intresserad av att hjälpa till som fystränare ('Du skulle passa jättebra, jag tycker du springer och cyklar hela tiden'). Jag måste fundera lite på saken, men jag har redan börjat googla på nyttiga övningar till handbollsspelare och ungdomar. Och jag har lärt mig väldigt mycket av alla duktiga instruktörer på Rosa Skrot. Så ja... jag kanske får testa någon gång åtminstone.

Idag började vi dagen med lite skridskoåkning. Med betoning på LITE för min del. Vintersport är fortfarande inte min grej. Jag vet inte om ni har sett SVT:s miniserie Stephan på glid, men jag kan lova er att jag är sämre än Stephan på att åka alla typer av skidor och skridskor. Jag är oerhört imponerad av hans framsteg och blir verkligen inspirerad av att se sånt.
På samma sätt kan jag alltid peppa mig själv och bli sugen på att ge mig ut och springa genom min kollektion av inspirationsböcker i bokhyllan.

De flesta har jag läst minst tre gånger redan. En av mina stora favoriter är Phill Hewitts Keep on Running. I boken beskriver han hur han började springa maraton och det är en härlig samling av rapporter om maratonlopp han har sprungit runt om i världen. Igenkänning från sida ett, jag kan verkligen rekommendera den! Men det finns många godsaker i min inspirationshylla. Jag återkommer säkert till diverse böcker, filmer och youtube-klipp som jag gillar framöver.

I alla fall, i eftermiddags kände jag att det var dags att ta tag i veckans sista löppass. Under lördagkvällen hade jag börjat fundera på ett backpass i skogen, men jag fegade ur. Istället fick det bli en mil på asfalt i medelfart. Försökte tänka lite extra på att springa snyggt och med en lagom hård ansträngningsnivå (här tänkte jag på vad Isabellah Andersson sa till Anders Szalkai i ett avsnitt av web-tvprogrammet Spring! som jag tittade på igår kväll). Jag tror att jag lyckades hyfsat.

Nu återgår jag till latmask-mode. Trevlig kväll!

Taggar

Anders SzalkaiinspirationIsabellah AnderssonlöparböckerSpring!Stephan på glid

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!