Min största oro

26 februari, 2016

Idag vaknade jag när radion gick igång klockan 7. Innan jag ens öppnat ögonen kände jag en skarp smärta i mitt vänstra öga. Det sved och gjorde sjukt ont, som att någon tryckt in något vasst, trubbigt och rostigt i ögat.

"Inte igen!"

Detta har hänt mig ett par gånger per år i snart 8 år tror jag. Jag vaknar, känner ett hugg i ögat, och så måste jag härda ut denna outhärdliga smärta i några timmar i bästa fall, i två dagar som värst. Efter ett tag kan jag hålla ögat öppet och fortsätta med min dag hyfsat normalt, men jag är väldigt ljuskänslig och känslig för när jag får vind i ögat. Ibland sticker det till igen, och jag måste stanna med allt jag sysslar med, hålla en hand över ögat, blunda och låta det gå över.

För några år sedan var jag hos ögonläkaren och fick beskedet att jag har ett sår på hornhinnan, jag fick en salva som lindrade smärtan lite. Men allt tyder på att det inte finns något att göra för att "bota" den här skadan. Såret är där, och rivs ibland upp när jag vaknar och börjar röra på ögonen på morgonen.

Jag har försökt hitta något mönster, typ hur mycket vatten jag druckit dagen innan, om jag varit uppe sent eller vaknat tidigt osv, för att se om jag kan ändra på något för att minska risken för en sån här episod. Men jag kan inte komma på något som kan vara orsaken. Allt jag läst om denna typ av skada tyder även på att det inte kommer gå över helt, utan att det enda man kan göra är att ta hand om ögat när det väl sker för att lindra smärtan. 

Hittills har det fått mig att missa ett par arbetsdagar, men min riktigt stora oro är att jag ska vakna en morgon när jag ska springa något lopp och känna hugget i ögat. Inte bara gör denna skada mig helt inkapabel till att göra något över huvud taget de första timmarna, när det väl gått över tillräckligt har jag fortfarande väldigt dålig syn på vänster öga och är ljus- och blåstkänslig. Och att springa ett lopp då man dels ser dåligt men också måste halvblunda för att skydda ögat från vinden kommer inte gå bra.

Jag måste hitta någon lösning för att lindra smärtan fortare, så om någon har samma problem eller vet vad man kan göra så får ni gärna höra av er!

Taggar

löpningögonskadasmärta

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!