Bruten svit och nya skor.

29 juni, 2016

Vår ambition att springa varannan dag bröts i torsdags då jag och familjen åkte till Liseberg. En rolig eftermiddag/kväll men tyvärr var vädret uselt. Flume ride var en skön dusch i jämförelse. Mia och jag sprang i fredags och i söndags men från och med nu och tre veckor fram över är det helt upp till mig själv vilken kvalitet det blir på träningen. Mia är på Cypern i en vecka. När de kommit hem har vi hunnit sticka till stugan i Halmstad och efter det avlöser vi varandra på hemmaplan i olika omgångar. Så, som sagt, nu är det upp till mig. Jag är ju ingen morgonträningsmänniska men när vi är i stugan brukar jag försöka ge mig ut varje morgon. Jag sätter klockan på 7.30, ger mig ut på en runda på stranden och kommer hem ungefär en timma senare och väcker resten av familjen. Jag är ju verkligen ingen morgonträningsmänniska men när vi är i stugan går det utmärkt att ta en pw eller joggingtur på morgonen. Ett stort mål i sommar är att vid ett tillfälle springa Prins Bertilsleden längs havet hela vägen från Tylösand tillbaka till stugan, ca 2 mil. 

I söndags var vi ute i 14 km. Det var över 20 grader redan klockan 9.00 och tidigt på morgonen hade det ösregnat. Det var tung luft, riktigt klibbigt. Efter 2 kilometer var vi genomsvettiga. Till saken hörde väl också att det varit midsommarhelg med god matt och dryck samt sena kvällar. Inte konstigt att det kändes tungt.
För att hålla liv i varannandagrutinen skulle jag igår klippa gräset, tro mig - det är träning då vår tomt är väldigt kuperad. Då bestämde sig vår gräsklippare för att lämna oss och tillvaron på vår tomt och klippa vidare på andra gröna ängar. Den bara dog! Så nu står vi här med en gräsmatta klippt till hälften. Ser inte klokt ut. Får snällt fråga grannen om vi kan låna deras klippare. 

Idag har jag köpt nya skor! Det blev inte de skor jag tänkte köpa utan ett par Adidas. Det är svårt att veta vilka skor man ska köpa, en modell man trivs med kan ändra sig från ett år till ett annat. Jag köpte mina skor på Intersport och de skickade med mig ett intyg som gör att jag kan byta skorna mot ett annat par om de inte passar. Bra! Jag brukar inte klaga på saker och ting men den här gången tänker jag faktiskt utnyttja den här förmånen. 
Det jag gör innan jag springer första rundan med nya skor är att trä om snörningen på detta sätt. Skorna sitter mycket bättre på foten. Och även om rosetten skulle råka gå upp så glider inte snörningen upp och gör så att hela skon sitter löst. Om ni inte provat detta än måste ni göra det. På bilden här nedan ser ni mina skor och min knytning. 

Nu laddar vi inför de sista två arbetsdagarna, sedan SEMESTER. I fem veckor!
Tjingeling! //Linda

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!