Trappträning

8 juli, 2016

En lunchlöpning var inbokad i veckan så att några vänner och jag skulle hinna riva av lite backar tillsammans innan lördagens lopp. Eftersom passet tyvärr blev inställt satt jag lite snopet med träningsväskan packad på jobbet och funderade på hur jag skulle lösa situationen. Inte för att jag helt nödvändigt var tvungen att få till ett pass innan jag satte foten i hallen hemma utan för att situationen gav utrymme för att tänka utanför den berömda boxen.

När jag satt där och filurade kom jag att tänka på en trappa jag spanat på i flera år och tänkt att: "där ska jag springa någon gång". Sedan har skador kommit i vägen och någonstans även det obekväma med att prova nya saker. Där och då kände jag att jag hade slut på ursäkter och det var bara att dra på sig löparkläderna, kolla in kartan och åka.

När jag stod där nedanför trappan kände jag mig en aning liten. För jösses vilken hållkäftentrappa jag hade hittat! Och det var någon där redan som flåsade upp och ner. Ve och fasa, skulle jag behöva vara social också? För trappan är ju inte så bred så någon form av interaktion skulle det behöva bli. Medan jag värme upp spanade jag uppåt lite och hoppades att den andra löparen skulle dunsta, men icke. Istället sprang han ner och frågade om jag skulle hänga med upp. Så fruktansvärt osvenskt. Och roligt!

Vi kämpade på i trappan, pustade ut högst upp och pratade lite medan mjölksyran stillade sig. Sedan ner och om igen. Denna okända löparkompis gjorde att jag sprang mer än jag hade tänkt, även om jag tillslut fick avböja med hänvisning till min häl. Har inte ägnat mig åt varken backträning, intervaller eller trappträning (bor ju på landet och vi har inga) det senaste eftersom det tar styggt på hälsenan. Ni hade jag fått OK på att prova och då behöver man ju inte slita av hela eländet med en gång tänker jag.

Efter den träningen var det knappt benen bar till bilen. De hade helt klart fått tillräckligt. Ursäkterna är helt borta vad gäller trappan så det är bara att planera in nästa pass. Då ska jag försöka komma ihåg att ta en bild från toppen också för den utsikten är inte illa.

Taggar

löpningmjölksyratrapporTrappträning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!