Det jobbigaste någonsin

28 augusti, 2016

Trots ett mindre än optimalt träningsår hittills hamnade jag ändå till slut på startlinjen till Bydalsfjällen 50K. Var redo för ett roligt äventyr på fjällen, det fick ta den tid det tog. Och tid tog det!

Jag gick uppför allt, och en hel del nerför de farligast branta delarna. Någon gång efter halvvägs slutade folk springa förbi mig och jag sprang ensam i nästan en timme. Fortsatte huvudsakligen ensam hela vägen i mål, 8 timmar och 35 minuter tog det! Utan tvekan det jobbigaste jag gjort.

Låång race report här!

Det tog inte lång tid innan avskyn för ultralopp hade gått över och jag började spana på nya, längre och ännu jobbigare lopp. Timingen med UTMB en vecka efter var perfekt för att väcka inspirationen, självklart vill man dit!

Har under förmiddagen kollat upp kvalificeringslopp och har nu en lista av potentiella lopp jag kan göra under de kommande två åren för att kvalificera mig till UTMB 2019:

- Tierra Arctic Ultra 120km 2017
- High Coast Ultra 129 km 2018
- CCC 2018
- Sätila Trail 120 km 2018

Förhoppningsvis ger årets Bydalsfjällen 50K eller Kullamannen några UTMB-poäng så att Tierra Arctic Ultra räcker för att kvalificera mig till CCC 2018, i så fall kör jag antagligen bara CCC och Sätila Trail, för att inte ha två 100+ km lopp för tätt inpå varandra.

Det är ett enormt och antagligen smått oansvarigt hopp från 50 till 120 km på ett år för en såpass ny ultralöpare som jag. Men jag överväger att ta hjälp av en coach för att på ett så hållbart sätt som möjligt träna upp kroppen för att hålla för påfrestningarna. Att kroppen ska vara hel efter så långa lopp är det enda jag kan hoppas på, några superprestationer kommer jag få vänta på.

UTMB blir ju sedan mitt kvalificerande lopp till Western States 2020! Hoppla! Här planerar vi långt framåt!

Taggar

bydalsfjällencccKullamannenlöpningtraillöpningUltralöpningUTMBwestern states

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!