Imponerande

3 september, 2016

Idag var det dags för Tjejmilen i Stockholm vilket är ett lopp jag aldrig sprungit. Det är på eller i närheten av min födelsedag och det är en av anledningarna till att det inte blivit av. Familjen har vid det här laget hunnit bli rätt luttrade vad gäller mina lopp men att låta dem fira min födelsedag själva medan jag springer lopp känns inte helt Ok.

Någon som däremot har hunnit springa loppet hela 30 (!) gånger är Evy Palm som dagen till ära hade just 30 som startnummer.

74 år ung och springa milen på under timmen tycker jag är grymt! Hur många är i den konditionen vid den åldern att de ens klarar av att springa en mil? Om man klarar sig från skador och sjukdomar måste det väl ändå vara något att föredra, att hålla igång och ta hand om kroppen genom aktivitet. Läs mer om dagens bedrift här.

En annan som också har förutsättningar att hålla igång är Madonna Buder, eller Iron nun som hon också kallas. 86 år gammal, eller ung, genomför hon Iron Man. Iron Man för sjutton! Nu har jag inte koll på tiden men jag tycker inte det spelar någon roll faktiskt. Hon simmar 3,8 km, cyklar 18 mil och springer 42 km. Det är ingen barnlek vill jag mena. Snarare långt som hoppsan skulle jag vilja säga. Många 86-åringar orkar inte ens gå 42 km.

En kort film om henne kan ni se på Youtube.

Nu när hösten står för dörren och man kommer på både den ena och andra krämpan som gör att soffan är ett bättre val än att ge sig ut och kriga i mörkret. Tänk då på dessa damer och säg högt för dig själv att visst kan du stanna hemma under filten. Visst ger du vika för latmasken och stannar kvar i värmen istället för att ge kroppen vad den mår bäst av.

Vi ses i höst!

Spara

Taggar

Iron ManlöpningTjejmilen

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!