Skräcklanmaran 2016

12 september, 2016

Nu kan jag äntligen stryka att fullfölja ett maraton från min bucket list! I lördags sprang jag Skräcklanmaran i Vänersborg. De var 5 varv på en bana där ungefär halva gick på asfalt igenom ett villa område och vidare genom ett industriområde medan den andra halvan gick på mysiga stigar och promenadvägar längst Vänern. De 2 första varven gick hur bra som helast, på tredje varvet började de bli lite småjobbigt. På fjärde varvet började de göra ont lite här och var, främst fötterna så klart och femte varvet gick på ren vilja! Jag skulle i mål och jag skulle ha den där efterlängtade maratonmedaljen!

Hade laddat upp med en påse nötter och såna där små paket med nötkräm, utefter banan fanns både vatten, sportdryck och cola, så jag kände aldrig att jag tappade energin. De var snarare fötter och ben som tog helt slut, plus att jag på femte varvet började må rikligt illa. Kan tänka mig att de var för att kroppen var så slut i kombination med stor kaloriåtgång och futtigt intag. När jag väl kom i mål kändes de helt fantastiskt(trots att jag kände mig helt död)!  

Efter målgång och den efterlängtade medaljen var de över 1 km för mig att gå till bilen.. väl framme vid bilen fick jag sitta ett bra tag och vila, illamående och så sjukt ont i fötterna! Skulle kunna lägga upp en bild på min ena missbildade tå som blev ordentligt klämt och blå, men jag låter bli, den ser brutal ut och den värker..Så här 2 dagar efter känner mig relativt pigg igen! Vadmusklerna är lite ömma och tårna värker men de är oxå de enda, kunde ju varit betydligt värre! Detta var förmodligen mitt första och sista maraton, jag kan bocka av de från listan, jag får fått min medalj, men de var sjukt jobbigt och de slet hårt på kroppen.

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!