Racerapport Kistaloppet 10km

18 september, 2016

Igår var det dags att tävla igen. Tredje loppet på tre lördagar….och det är inte slut än….Igår var det Kistaloppet 10km. Hade aldrig tidigare sprungit den tävlingen så det var en ny erfarenhet. Hade varit skönt med en sovmorgon innan jag skulle iväg men det ville tydligen inte kroppen som vaknade extra tidigt. Försökte somna om men det gick inte. Gick upp och packade ihop det sista, käkade frukost och gick sen till gymmet. Sprang 22km och cyklade några minuter. Lite frukost till samt en dusch och därefter till tåget. Kom upp till Stockholm strax före halv elva. Gick runt i lite affärer. Åkte ut till Kista innan 13. Ville slippa stressa. Allt var jätte nära. Klev i princip av tunnelbanan och sen över en väg för att hämta nummerlappen. Bytte om, fixade med nummerlappen och käkade en banan. Kände mig inte alls redo att springa. Ingen mot eller ork. Hade hellre stannat hemma och tränat. Men eftersom jag redan hade anmält mig så var det bara att åka iväg och ställa sig på startlinjen och göra jobbet. Ett sista toastopp och sen lämna in väskan. Ställe mig sen på startlinjen ouppvärmd….Inte att rekommendera men så blev det. Var på ett riktigt dåligt humör. Försökte komma så långt fram som möjligt i startfållan.

När väl startskottet skjutits hände något. Dom här djävulshornen och tävlingsdjävulen kommer fram. Bara att köra! Mosa!! Allt annat som varit innan var som bortblåst och fokus var framåt. Den första km gick fort. 4min. Fick springa mycket zickzack för att komma förbi en massa löpare. Vi sprang sen genom kistagallerian. Jätteskoj men satan vad varmt det var därinne. Huvvaligen! Kom då att tänka på att jag är anmäld till att springa ett marathon i Örebro, inne i Marieberg. Hoppas det inte kommer vara sådär varmt då….

Det var skönt att komma ut i friska luften. Andra km och tredje fick jag också springa mycket zickzack. Många tappade tempo och ganska många gick. Sjukt irriterande att man då ställer sig längst fram om man ska börja gå efter 2-3 km. Sen kunde jag springa mera fritt. Kilometerskyltarna kom snabbt. Det gick rätt fort. Sänkte tempot medvetet för att inte gå in i väggen. Sprang om folk hela tiden och försökte hitta någon att springa med. Dom sista km blev det glest mellan löpare. Dom personer jag kom förbi försökte jag få att dom skulle hänga på men ingen orkade. Mellan kilometer 7-8,5 hade jag en envis duell mellan mig själv och en annan tjej. Vi växeldrog och till slut la jag i en högre växel. Jag la mig bredvid och sprang så i några meter innan jag slutligen gick om. Hon orkade inte hänga på. Fniss…Helt plötsligt så var det bara en kilometer kvar. Hade precis kommit in i ett bra tempo. Typiskt att det då ska ta slut. Gick i mål på tiden 43.50. Eftersom jag kom under 45 min fick jag en T-shirt. Dessutom så slog jag min tid från Tjejmilen vilket gjorde att jag fick en biobiljett. Annars fick man en tygpåse imål med vattenflaska, banan, medalj. Jag tog emot min påse och joggade sen mot väskutlämningen. Kände att jag hade kunnat springa vidare nu. Hmm….surt att loppet vara så kort. Hade kunnat varit ett varv till.

Tyvärr fanns ingen dusch så det fick bli en raggardusch inne på en toalett och sen på med rena torra kläder. Tog mig en stund att strosa runt inne på Kistagallerian. Åkte sen tillbaka till centralen och tog sen tåget hem. Kistaloppet tycker jag var en mycket bra arrangerad tävling. Bra bana, omväxlande, kul att springa igenom förorterna, trist att en del tränger sig längst fram i starten och att dem sen inte kan hålla tempot, börjar gå.

Kom till Vingåker vid 19 tiden. Gick hem och packade upp allt. Tog lite lättare att äta. Var inte hungrig men var tvungen att fylla på. Kände mig lite låg på ork, energi. Nästa lördag blir det som tur även längre tävling. Ska då springa Lidingö loppet 30km. Har inte sprungit det loppet, bara Lidingö ultra 50km. Hoppas på ett schyst långpass.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!