Långpass, magras och älgloppor

18 september, 2016

I går hade jag tänkt mig en lugn och fin runda på typ 6 km. Långrundan skulle varit idag. Men efter nån km, kändes det så bra, så jag ändrade mig! Men men...
Vid 6 km världens magknip... Men precis då, var det nån bärplockare ute i skogen, så då gick det lixom inte att sätta sig.
Ytterligare nån km senare höll jag på att springa rakt in i en stor älgko. 10 meter i från varann stod vi och glodde ett tag ( halv minut kanske). Sen fick älgen nog och vände in i skogen, tur det. Ingen telefon med, så inget kort, tyvärr. Mäktigt ändå! Fortsatte jogga .
Bara 1 km efter mötet, var jag tvungen att göra nåt magknipet. Alltid våtservetter med. Perfekt ifall nöden tränger på.
Sen var rundan fantastisk ! Sista km, drog jag t om på betydligt, ca 1 minut snabbare än de första 11 km .
Totalt blev det 12,5 km, härligt !

När det var dax att stretcha tyckte jag det kliade i håret och på ryggen. Svett trodde jag. Näe, det var älgloppor i håret och på ryggen. Så jäkla äckligt ! Hade ändå smörjt mig med djungelolja, trodde det skulle räcka . Typ 10 små rackare tog jag död på, innan jag gick in i duschen . Ytterligare 2, från håret, efter duschen.., Vedervärdiga djur. Har aldrig varit med om nån liknade höst, med så många älgloppor. Beror nog på vädret.

Idag har det blivit hinderbaneträning på Isaberg, utanför småländska Hestra. Jättefin anläggning har de gjort där: höghöjdsbana, Segway, mountainbike banor, löprundor mm mm. Värt ett besök !
Vi höll oss på hinderbanan, med "vårt träningsgäng". Jag klarar inte så många hinder, men joggade den 1 km långa banan några gånger och gjorde de hinder jag kunde och hjälpte även min 12 åriga dotter. Hon var jätteduktig ! Klarade rampen 2 gr! Romerska ringarna vågade vi inte testa, vatten och stenigt under.

Nu är det en massa måsten som ska göras inför veckan. Tvätta, städa och matlagning,

Ha det gott alla och Akta er för älgloppor !

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!