Mot Malmö!

22 juli, 2017

Efter att ha närapå kollapsat på förra helgens långpass i Hemlingby kändes det lite pirrigt när jag skulle ut på veckans första intervallpass. Nu gick det oerhört bra och jag insåg att jag gillar när det går fort. Jag har hela tiden tänkt att jag är en långsam löpare som löper längre sträckor (vilket jag gör också) och inte en sprinter som jag var i min ungdom. I veckan har jag genomfört två intervallpass och inser att jag verkligen gillar att springa fort! Fort för mig är inte samma sak som fort för någon annan utan jag jämför enbart med mig själv. Roligt var det i alla fall. Något långpass blir det inte den här veckan då jag efter mycket om och men bestämde mig för att åka på träningsläger (karate) i Malmö sista semesterveckan. Söndagen går då åt till att resa. Jag vet inte när vi kommer fram men jag kommer inte ge mig ut på Malmös gator på ett löppass det första jag gör när jag kommer dit.

Det kommer att bli två/tre karatepass om dagen men jag har packat ned löparkläderna också. Jag ska inte gradera så om jag vill kan jag hoppa över ett karatepass och ta ett löppass istället men samtidigt känns det lite dumt för jag har ju valt att åka på ett läger för just karate. Jag får ta löppasset på kvällen.

Vi är tre stycken från klubben som åker. Om du vill gradera till svart bälte (dan-grad) är det Malmö som gäller. En från klubben ska gradera till 2:a dan, d v s andra svarta graden och jag hoppas att det går bra. För oss som inte går upp till svart är det oerhört spännande att se på när de genomför graderingen på fredagen. Samtidigt är det oerhört viktigt att komma ihåg på en gradering att den börjar direkt när du kommer in i dojon, på måndagen i det här fallet, och inte enbart vid själva graderingen. Med rätt inställning och attityd under träningen har du råd att göra misstag under själva graderingen. Det är samma sak som inom skolans värld. Du kan misslyckas på det nationelle provet, som sker en viss dag och tid, och ändå få ett godkänt betyg i kursen. Det tycker jag är viktigt att komma ihåg i dessa dagar när många ondgör sig över skolan och resultaten och många vill att NP ska vara avgörande för slutbetyget. De som säger så vet inte vad de pratar om!

Kvällens utmaning blir att somna i tid så jag inte är för trött imorgon när jag måste kliva upp klockan 06.00. De senaste veckorna har jag somnat vid den tiden, nästan i alla fall:)

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!