Variation

24 juli, 2017

Det blev mycket löpning förra veckan, tio mil, och i många olika varianter. Dels har jag som sagt sprungit till badklippan några gånger, och i lördags provade jag en till ny grej: jag sprang hem från en fest. Jag var bjuden på boule-fest och med lite god villa och rätt inställning kan boule räknas som idrott. Därför kom jag dit träningsklädd, drack med måtta och sprang sedan sju kilometer hem strax efter midnatt. Visst kände jag mig lite fånig när jag sicksackade mig fram bland partyprissarna på Stureplan men den känslan var väl ett billigt pris att betala för att få vakna utvilad och pigg efter en fest, med dagens träning redan avklarad. 

En annan löpvariant var när jag i fredags provsprang banan för 2012 års upplaga av tävlingen Stockholms Brantaste: en slinga på drygt tre kilometer som går uppför Hammarbybacken tre gånger. Tanken är att jag ska slå min polare Freds tid från det året, då han sprang på 16:41 och kom nia. Det har varit ett jäkla tjat om den prestationen sen dess och nu tänkte jag få slut på det. På provrundan var jag en dryg minut efter hans tid, rejält trött på slutet och fick gå upp sista stigningen. Men det var med övertränade ben, ge mig en vilodag inför nästa försök så ska jag nog kunna ge honom en match.

Jag och Fred är i stort sett överens om den här bansträckningen, förutom att det ska vara en liten extra knix på toppen. Kan bli diskussioner ändå.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!