Lopprapport Nynäshamn

14 augusti, 2017

Jag får väl vara nöjd med helgens triathlon i Nynäshamn, kanske allra mest med vädret. Prognosen lutade nämligen åt ett bibliskt regnande och jag förberedde mig mentalt på att skita i det. Men det kom bara två droppar. 

Simning

Med endast ett femtiotal tävlande på startlinjen blev det en ganska bekväm simning; det sedvanliga inledningskaoset gav sig efter bara någon minut. Ändå tog det en dryg halvtimme så det märktes att jag inte har simmat så mycket i år. Det var tre rundor och vid varje varvning sprang man en bit på stranden vilket var nytt för mig. Kul att få höra publiken även under simningen och dessutom en chans att få en snabb överblick över fältet. Jag uppskattade att jag hade 10-15 pers framför mig men det visade sig sen att jag kom upp ur vattnet som åtta.

Cykling 

Dagen innan tävlingen hade jag provat att ha skorna fast på pedalerna och ta på dom i farten. Det var väl inte särkilt svårt men jag tvivlar på att tidsvinsten är så speciellt stor. Speciellt inte som det var nu med ett väldigt litet växlingsområde. Därför bestämde jag mig för att ta på mig skorna först och sen springa med cykeln på gräset. 

Cykelbanan gick vackert utmed kusten och var faktiskt en av anledningarna till att jag ville köra tävlingen. Men jag visste inte att den skulle vara så kuperad. Första varvet höll jag igen lite i utförskurvorna för att lära mig banan, sen släppte jag på lite mer. 

Det var sju varv och eftersom jag var orolig för att räkna fel så fick jag lägga rätt mycket energi på att bara hålla räkningen. Trampa, andas, och repetera vilket varv jag var på. Det var omöjligt att hålla koll på sin placering; jag körde om rätt många men blev också omkörd själv. Och alla är på olika varv. Jag gissade att jag kanske hade plockat någon placering men låg fortfarande åtta (med den sjätte bästa cykeltiden).

Löpning

Helt okej växling och sen ut på löpningen. Nästan samma bana som cyklingen, två varv, vilket blev 10,5 km. Det här skulle vara min gren och jag var taggad. Öppningskilometern blev min snabbaste och jag plockade ett par placeringar ganska tidigt. Andra varvet hade jag inte kontakt med så många och tappade motivation. Jag hade inga problem med pulsen, det kändes som prattempo och jag kunde snacka med några funktionärer utan problem, men benen var lite tunga. Passerade milen på strax under 40 minuter, ingen höjdartid (näst bäst) men då var det också några rejäla backar. Kände mig säker på en placering inom topp-tio men blev förvånad när speakern på upploppet annonserade att jag till och med var trea.

 

Tredjeplatsen visade sig vara en rejäl nitlott. Jag missade två pendeltåg (=två timmar) för att vara med på prisutdelningen där finfina priser utlovades. Jag fick en ful nynäshamnsbuff och en ännu fulare flasköppnare. Men visst, alltid trevligt med en pallplats. Två av två nu i årets tävlingar.  

En "exklusiv" (läs: hemmagjord) ölöppnare som tredjepris.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!