Man är ju inte 20 längre

26 augusti, 2017

Ibland blir man direkt påmind om att man inte är jätteung längre, utan faktiskt uppnått den anmärkingsvärda åldern av att pension ligger närmare födsel och när någon frågar hur gammal man är är det enklare att räkna ut det baserat på födelseår än att komma ihåg den exakta siffran.

Nu är jag förvisso i bra mycket bättre fysiskt form än när jag var 20, men det blir en bättre titel såhär, eller hur?

 

Jo. Att träna inför Lidingöloppet parallellt med att leka Swimrun nån gång i veckan och dessutom utveckla sin simning i bassäng innebär ett visst slitage på kroppen, vilket blev väldigt tydligt idag. I benen hade jag 3,5 mil löp och 2 timmar bassängsim på 4 dagar, och jag kanske inte har vilat helt enligt skolboken efter Ångaloppet, men det är ju så kul att träna och efter att ha varit långtidsskadad i knät (4 år) känns det fortfarande som en ynnest att kunna bocka av kilometer på kilometer i löpskorna.

 

Iallafall. Jag, den snabba delen av vårt Swimrunlag Ronny och Magnus, som kör VM i Swimrun om en vecka (65 km löp+10 km sim. Ja, på riktigt) skulle ut och leka lite i Oxelösunds skärgård. Från Jogersö till Femörefortet och tillbaks.

Allt kändes bra när tempot var lågt på land men det kändes tidigt i vattnet att det inte är som det ska. Lite träningsvärk i sim-musklerna efter torsdagens tuffa pass så lite stelhet hade jag räknat med men vid andra simningen stid det väldigt klart att det inte var min träningsdag över hvud taget. Väldigt sliten och troligen lite för förkyld för att inte lida riktigt av det.

Fördelen med Swimrun, och alla andra träningsformer egentligen, är ju att så länge det inte är tävling går det att anpassa efter dagsform. Jag valde helt enkelt att simma mycket mindre än Magnus och Ronny och istället springa förbi några hus, väcka några hundar och sätta mystiska skoavtryck på platser där husägarna förhoppningsvis får något att fundera på. Att det på en liten, svårtillgänglig tomt helt plötsligt dyker upp skoavtryck som försvinner ut i blåbärsriset, låter inte det som introt på en polisfilm på TV4?

Snälla som de var höll de ner tempot i löpningarna också och från Femöre blev det löpning tillbaks till Jogersö. Inte alls lika kul men desto mer välbehövligt för min del.

Även om det var oväntat segt och tungt idag trots lågt tempo är det en fantastisk miljö. Bilden (om tekniken är med mig) är nte tagen av mig utan lånad på googles bildsök. Swimrun är inte helt kompatibelt med mobilkameror tyvärr. Men ungefär såhär såg det ut idag på Femöre när ju lufsade förbi. Och sämre start på helgen kan man ju ha.

 

 

Så vi får väl se var morgondagen tar vägen. Passade på att halvsova i nästan en timme efter lunch och kommer inte röra mig jättemycket i onödan resten av idag. Med en överhoppad simträning imorgon bitti kanske kroppen är tillräckligt fräsch för ett lugnt distanspass i skogen på eftermiddagen. Börjar så.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!