I lördags var de dags för lopp, Midnattsloppet i Göteborg, tredje gången för min del. De gick bra, med tanke på hur relativt otränad jag är samt att jag aldrig när jag springer hemma springer på asfalt. Jag har ju mina, som de verkar, ständiga problem med fötterna och jag hade verkligen riktigt ont under framfoten på höger fot efter loppet, samt att jag hade lite ont på utsidan av båda knäna. Men redan dagen efter kändes de bättre, nu har jag istället träningsvärk på framsidan låren, varför jag fått den just där är ju lite märkligt. Kroppen är lite stel och sliten, men några dagars vila så kan jag nog ta en löptur igen.
Tyckte de var kul med den nya banan, den var väldigt kringelikrokig, genom parkeringsgarage och tunnlar, jag hade oftast ingen aning om var jag var… De var uppehålls väder och lagom temperatur och de stod folk och hejade efter nästan hela banan, de var riktig feststämning. Sprang tillsammans med både maken och dottern, lite orutinerat hade vi alla valt olika startgrupper, vilket gjorde att vi alla startade i makens grupp som var i mitten. Jag hade startgrupp efter honom och antingen var mitt chip sönder eller så fick jag ingen tid för att jag startade för tidigt, vilket var retligt.. Vi år planera bättre nästa gång vi ska springa ihop.
Nu är de bara att ladda om, för om 3 veckor ska jag och dottern åka till Stockholm och springa halvmaran, sen får jag nog ta de lite lugnare med löpningen så jag inte gör alla småskador värre.
Det krävs rätt taktik för att bemästra Lidingöloppets tuffa 30 km-bana. Därför har vi frågat damsegrarinorna Ulrika Flodin och Charlotte Karlsson samt David Nilsson, bästa svenska herre de två senaste åren, om deras bästa knep för en tur runt öns alla backar...
Jag hör alldeles för många som slutar att motionera eller träna löpning på grund av smärta från benhinnorna. Detta tycker jag är mycket tråkigt då det finns flertalet delar att undersöka för att hitta orsaken till problemen. Det kanske kräver lite mer arbete men det är värt det i slutändan...
Jag går sista året på gymnasiet och håller på med mitt projektarbete som handlar om att jag som aldrig sprungit en mil förut ska under några veckor träna för att klara av att springa en mil under 45 minuter. Tränar dock fotboll på hög nivå så konditionen finns men jag undrar hur bör jag träna? vad ska jag träna för muskler? hur bör ett träningspass se ut?
Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller.
Bålstabilitet är viktigt för kroppskontrollen. Bålen består av mage, rygg, bäcken och skuldror som transporterar kraften i armar och ben till ryggraden. Bålen fungerar som navet i ett cykelhjul. Nedan hittar du exempel på några effektiva övningar som stärker bålen...
Ett bra tips är att värma upp och stretcha ut bröstrygg och stela muskler innan man ger sig ut i löpspåret. Här kommer flera tips på hur du ska göra för att andas bättre när du löper.