Tvära kast!

9 maj, 2019

Livet består just nu av många tvära kast. April kom med sommarvärme och vi minns förra sommaren som var helt underbar för oss som vill ha sol och värme. Att vi behöver regn är lätt att glömma bort en sådan sommar. Maj har nu aprilväder med allt vad det innebär av snö, hagel och kallt. Det är helt ok att det regnar men det behöver väl inte vara så kallt

På det personliga planet är det också tvära kast. Efter att ha varit arbetssökande i två månader där jag kunde träna flera gånger om dagen 7 dagar i veckan har jag sedan i slutet på mars arbetat på annan ort och det innebär alltid resor. I mitt fall går jag hemifrån 05.45 och kommer hem 19.00. Det är inte lätt att komma iväg på träning då. Jag bär med mig träningsväskan vissa dagar så jag kan gå direkt till gymmet och jag kommer ibland ut på kortare intervallpass med löpningen. Karaten får vänta till söndagarna men dessa har alltid varit vikt för mitt långpass så det får numera ske på lördagar.

Jag har haft ont i knän och ben så länge så jag mindes knappt hur det kändes att vara hel. Döm om min förvåning när jag nu i någon vecka inte känner någon smärta alls i ben eller knä. Hoppar nästan fram men bara så länge det inte kommer till trappor eller att sitta ner på golvet (karateträningen). Då kommer smärtan tillbaka. Det gäller att undvika trappor så mycket det bara går för det är helt underbart att känna mig hel och inte känna någon fysisk smärta i kroppen. Fråga mig inte hur det gick till men fort gick det.

Min mentala hälsa genomgår också tvära kast. Ibland flera gånger om dagen. Det brukar vara så på våren och främst i maj. Så har det varit i fler år. Jag har ett hjärnspöke/akilleshäl som jag bestämmer mig för att göra mig av med men det håller i någon timme sen är jag tillbaka i samma gamla tankemönster. Min utmaning blir att tänka/känna nytt och inte ge upp.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!