Motvind!!!

13 januari, 2020

Under de senaste veckorna har det varit oerhört varmt om du tänker på att det har varit december/januari. När du sitter inomhus och ser att det är upp till nio grader varmt (och ibland sol) ute kan du tro att det är en lite kylig sommardag då det hos mig inte finns någon snö alls. Men det är endast tills du går ut till löprundan som du kan inbilla dig att det är sommar. Väl ute inser jag att det blåser något oerhört och det nästan varje dag. Och om det blåser är det alltid någon som har motvind!

Jag kan dock inte förstå varför jag har det varje gång jag löptränar och även om jag skulle byta håll så kan jag garantera att vinden gör samma sak. Det verkar som om jag bara SKA ha motvind. Det märkliga är att om jag möter någon som springer åt andra hållet så påstår även de att de har motvind och det är för mig en omöljig sak men vem vet. Upplevelsen av att allt sker i motvind kan vara stark. 

Det är inte bara i löprundan motvinden visar sig. Den ger sig tillkänna i det vardagliga livet också. Jag hörde en gång någon påstå att vi får de motgångar vi orkar ta men det vet jag inte om jag vill hålla med om. Jag känner många som inte har någon motvind i vardagen men som skulle klara av det ( i alla fall så vitt jag kan se) Vi sägs också växa av motgångar men jag vill inte växa något mer i så fall.

Nu har jag avverkat 54 av 101 dagars sammanhängande löpning och jag tror inte att jag kommer att sluta vid 101 den 29 februari. Jag tror nog att jag fortsätter. Jag har aldrig varit med om att jag har haft så "lätta fötter" framför allt efter löpträningen. Mina ben har ändrat form och fötterna är så lätta, så lätta och det vill jag att de ska fortsätta vara. Inte bara fötterna är lätta numera. Jag har minskat i kilon, centimeter runt midjan och har numera normalvikt för min längd även om det ska bort några kilo till. Detta utan att banta  för det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!