Nu har Friidrottsförbundet röstat fram 2012 års bästa svenska löpare på medel- och långdistans.

10 januari, 2013

Nu har Friidrottsförbundet röstat fram 2012 års bästa svenska löpare på medel- och långdistans. Isabellah Andersson (Läs Allt om Löpnings tidigare intervju med henne här) toppar listan för tredje året i rad. På friidrott.se går det att läsa:
"I absolut topp hamnade de två marathonspecialisterna Isabellah Andersson och Mustafa Mohamed. För Isabellah blev det tredje raka i topp och inte heller Musse är någon direkt nykomling efter att ha varit nr 1 under åren 2006-2009 (fast då förstås som hinderlöpare). Årets högst placerade "rookie" är Spårvägens 800m-specialist Johan Svensson som slutade på femteplatsen. Även om det alltså är en kvinnlig förstaplats domineras listan denna gång av männen som belägger placeringarna 2-8.

Hela listan 2012: 1) Isabellah Andersson, 2) Mustafa Mohamed, 3) Adil Bouafif, 4) Jonas Buud, 5) Johan Svensson, 6) Eric Senorski, 7) Johan Rogestedt, 8) Olle Walleräng, 9) Kajsa Berg, 10) Viktoria Tegenfeldt.

Vinnaren Isabellah har även fått en ny storsponsor. Asics har skrivit avtal med långdistanslöperskan. Samarbetet börjar på allvar i slutet av januari då Isabellah inleder säsongen med att springa Dubai Marathon – för första gången i kläder och skor från företaget.
– Jag är väldigt glad och tacksam för att ASICS hjälper mig i min satsning mot OS 2016. Jag ser fram emot att få springa i ASICS utrustning, och jag lovar att göra dem stolta på samma sätt som de gjort mig stolt genom att sponsra mig, säger Isabellah i ett pressmeddelande.


Uppe till höger ser ni en av Allt om Löpnings alla playlists frånatt ha i lurarna! Du kan även ladda ner denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-loggan här ovan.

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

asicsFriidrottsförbundetIsabellah AnderssonMustafa Mohamed

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!